Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı İçin Sevindiren Gelişme !

Yeni dönem polis özel harekat (PÖH) alımı için son dakika gelişmeleri. Kamubulteni.com olarak yaptığımız araştırmalar ve değerlendirmeler haberimizin devamında.

Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı İçin Sevindiren Gelişme !

Yeni polis özel harekat alımı hakkında önemli gelişme !!

Baybur POMEM 'de geçtiğimiz ay devam eden yurt binası düzenlemesnin tamamlandığını, çevre düzenleme işlerinin de sona erdiği öğrenildi. Geçtiğimiz ay yapılan açıklamanın ardından hazırlıklar tamamlandı. Bu hazırlıklarla birlikte POMEM 'in PÖH eğitim merkezi olması için çalışmalar devam ediyor.

Konu ile ilgili geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Vali Ali Hamza Pehlivan, şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan bin kişilik öğrenci yurdu tamamlandı. Bir yandan temizliği bir yandan da eşyaların yerleştirilmesi çalışmaları devam ediyor. Çevre düzenleme çalışmaları da İl Özel İdare ekibiniz tarafından bir kaç gün içinde bitirilecek. Bununla birlikte merkezimizin Polis Özel Harekat Eğitim Merkezi olarak dönüştürülmesine yönelik süreç de devam ediyor. İl Özel İdaresi olarak yaklaşık 45 dönümlük bir yer tahsisi gerçekleştirdik. Polis özel harekat adaylarımız için bu bölgede ülkemizin en modern parkurlar, spor ve diğer eğitim alanlarının yer alacağı proje bitmek üzere. Projenin tamamlanmasıyla yapım ihalesi de gerçekleştirilecek ve burası tam donanımlı bir Polis Özel Harekat Eğitim Merkezi haline gelecek.”

PÖH EĞİTİMLERİ İÇİN MERKEZ HAZIRLANIYOR

POMEM eğitim merkezi, özel harekat eğitim merkezine dönüştürüldü. Yüksek kapasitesi ile dikkatleri çeken polis eğitim merkezi ardından özel harekat eğitim merkezi olacak. Bunun yanı sıra EGM bünyesine 4 yeni özel harekat şube müdürlüğü kurulmuştu. 

2018 yılında gerçekleşen bu gelişmelerin ardından 2019 yılında PÖH alımının yapılacağı bekleniyor. Beklenen 30 bin POMEM alımında en az 10 bin PÖH alımı yapılması bekleniyor. 

Peki sizce kadın - erkek kadro dağılımı ve başvuru şartları ne olmalı? Yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara

Kamubulteni.com özel haberidir. Aktif link vermeden kullanılması durumunda yasal takip başlatılacaktır.