ÖSYM'den Sınavlara İlişkin Yeni Karar - AİS'te Fotoğrafı Güncel Olmayanlar Dikkat

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkeiz Başkanlığı'nın resmi sayfasından ÖSYM aday işlemleri sisteminde güncel fotoğrafı olmayan adayların T.C. kimlik kartlarındaki fotoğraflarla sınavlara başvuru yapabilmelerine yönelik yeni bilgilendirme yapıldı.

ÖSYM'den Sınavlara İlişkin Yeni Karar - AİS'te Fotoğrafı Güncel Olmayanlar Dikkat

ÖSYM'nin resmi sayfasından yapılan 6 Temmuz 2020 tarihli duyuruda şu ifadeler görüldü: 

çişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylardan ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki (AİS) fotoğrafı güncel olmayanlar, fotoğraf güncellenmesi için başvuru merkezlerine gitmeden sınavlara başvurularını yapabileceklerdir. Bu durumdaki adayların ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki fotoğrafları, sınava başvuru esnasında Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarındaki fotoğraflarıyla otomatik olarak güncellenecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını henüz edinmemiş adaylar ise ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde bulunan geçerlilik süresi dolan fotoğraflarını, başvuru merkezleri aracılığıyla güncelleyebilecekleri gibi Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarını edindikleri takdirde sistemdeki fotoğraflarını Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarındaki fotoğraflarıyla güncelleyebileceklerdir.

Adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur.


ÖSYM BAŞKANLIĞI