Oruç Reis İçin Navtex İlan Edildi-Peki Nedir Bu Navtex , Ne Anlama Geliyor?

Son dakika haberi: Oruç Reis gemimiz için Navtex ilan edildi. Akdeniz'de sismik çalışmalar yapacak Oruç Reis için Navtex ilanı az önce geldi. Peki Navtex nedir? Ne anlama gelmektedir?-

Oruç Reis İçin Navtex İlan Edildi-Peki Nedir Bu Navtex , Ne Anlama Geliyor?

Son dakika : Türkiye Oruç Reis için Navtex ilan etti. Peki Navtex nedir?

Yunanistan ile yaşanan son günlerdeki gerilim nedeniyle Oruç Reis gemimiz için Navtex ilanı yayımlandı. az önce yapılan açıklamada gemi için Navtex ilan edildiği bildirilirken vatandaşlar, Navtex 'in kelime anlamının ne olduğunu , Navtex'in ne anlama gheldiğini araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda Navtex ile ilgili kısa bilgiye yer verdik.

AKDENİZ'DE SİSMİK ÇALIŞMA YAPACAK

Oruç Reis , Akdeniz'de sismik çalışmalar yapacak ve bu nedenle Navtex ilan edildi. 

NAVTEX NEDİR? NE ANLAMA GELİYOR?

Kelime anlamı olarak Navtex şu şekilde tanımlanıyor:

"NAVTEX, uluslararası orta frekansta gemilere olası tehlike, emniyet ve hava raporları ve uyarılarını otomatik olarak yazılı bir şekilde veren haberleşme sistemi. Cihaz, kıyıdan 740 km uzaklıkta tek yönlü yayın yapan kıyı istasyonundan otomatik olarak veri alır."

Kısaca Navtex, geminin radarda görülmemesi demektir. Oruç Reis 'in sismik çalışmalarını gizli yapması anlamına gelmektedir. Gizliden kasıt sadece radarda görünmemek. Bu da olası tehditlere karşı koruma sağlayacaktır.