Mehmet Ali Çelebi: Emeklilikte Yaşa Takılanlar Lütuf Değil, Haklarının İadesini İstiyor

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, TBMM Genel Kurulu'nda bugün emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili söz aldı. Emeklilikte Yaşa takılanların senelerdir düzenleme beklediğini söyledi.

Mehmet Ali Çelebi: Emeklilikte Yaşa Takılanlar Lütuf Değil, Haklarının İadesini İstiyor

Çalışma hayatına başladıklarında yirmi-yirmi beş yıllık sigortalılık süresini ve gerekli prim gün sayısını doldurduğunda emekli olacağını düşünen milyonlarca yurttaşın bir anda yaş şartıyla karşı karşıya kaldığını, bunun bir özlük hakkı gasbı olduğunu söyleyen Çelebi, emeklilikte yaşa takılanlara makul ve adilane bir çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, "Çalışma yaşamına başladıklarında yirmi-yirmi beş yıl sigortalılık süresini ve gerekli prim gün sayısını doldurduğunda emekliliğe hak kazanacağını düşünen milyonlarca yurttaş bir anda yaş koşuluyla karşı karşıya kalmıştır. Bu, özü itibarıyla bir hak gasbıdır. Emeklilikte yaşa takılanlara makul ve adilane bir çözüm üretilmesi gerekmektedir. Siyasal iktidar tarafından mevcut durum, talepler ve hatta rakamlar gerçekliğinden kopartılarak 38 yaşında emekliliğe, maliyete ve sosyal güvenlik sisteminin altından kalkamayacağı bir yüke indirgenmiştir. Yaşa takılanlar için emeklilik yaşının düşürülmesi yoluyla yurttaşlarımıza emeklilik haklarının, sosyal güvenlik sistemimizi zora sokmaksızın iade edilmesi mümkündür; bu, lütuf değil hak iadesidir. EYT meselesi çözülmelidir." şeklinde konuştu.