Lokanta, Kafe ve Sokağa Çıkma Yasağında Esnetilme Açıklaması (Kabine Toplantısı Ne Zaman 2021)

Son dakika haberi: Kabine toplantısı için tarih belli oldu. Kabinede kısıtlamaların gevşetilmesi ve yerinde karar dönemine geçilmesinin görüşüleceği öğrenildi.

Lokanta, Kafe ve Sokağa Çıkma Yasağında Esnetilme Açıklaması (Kabine Toplantısı Ne Zaman 2021)

Son dakika : Kabinede yeni düzenlemeler gündemde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize 'deki programı nedeniyle bugün Kabine toplantısının yapılamayacağı, bugünkü toplantının Çarşamba gününe ertelendiği bildirildi. Çarşamba günü AK Parti İl Kongresi'ne katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğleden sonra başlayacak kabine toplantısına başkanlık edecek. 

Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek kabine toplantısında en önemli gündem maddesi koronavirüs kısıtlamaları.

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahretin Koca'nın kabineye koronavirüs salgınında son durum, mutasyon ve yerli aşı ile aşılanma hakkında son durumu aktarması bekleniyor. Bilim Kurulu toplantısında alınan tavsiye kararlarının da kabinede görüşülmesi ve buna göre yeni kararlar alınması bekleniyor.

LOKANTA VE KAFELER

Toplantıdaki öncelikli konunun lokanta ve kafelerin durumu olduğu öğrenildi. Bu işyerlerinin açılıp açılmayacağı, saat kaçla kaç arasında müşteri kabul edileceği kabinede tartışılacak. 

Edinilen bilgilere göre Bilim Kurulu'nun Mart ayını işaret ettiği ve vakaların düştüğü şehirlerde lokanta ve restoranların HES kodu ile açılmasının gündemde olduğu öğrenildi. Kişi sayısı sınırlaması da olacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ DARALABİLİR

Edinilen bilgilre göre sokağa çıkma kısıtlamalarının da il bazında düzenleneceği öğrenildi. Vaka sayılarının düük olduğu illerde hafta içi kısıtlama saatlerinin değişebileceğine yer verildi. Erdoğan, "Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz" demiş ve kısıtlamaların yakın zamanda daraltılacağını söylemişti. 

Birçok vatandaş sokağa çıkma yasağının kalkmasını istemezken bazı vatandaşlar tamamen kaldırılmasını istiyor. Sizce kaldırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kabine toplantısının Çarşamba günü saat 16.00'da başlaması bekleniyor. Toplantının ardındna saat 19.30 civarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameralar karşısına geçerek açıklama yapması bekleniyor. Kamu Bülteni uygulamasını indirerek bildirimle haberdar olabilirsiniz.