Karadeniz Doğalgazı Mart Ayında Evlere Geliyor

Karadeniz'de bulunan yerli ve milli doğalgaz 2023 yılının Mart ayında evlere ulaşacak. Konuyla ilgili müjdeli açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi.

Karadeniz Doğalgazı Mart Ayında Evlere Geliyor

Karadeniz Doğalgazı Mart Ayında Evlere Geliyor 

Geçtiğimiz aylarda karadeniz'de keşfedilen yerli ve milli doğalgazda geri sayım başladı. Sondaj çalışmaları devam ederken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den müjdeli açıklamalar geldi. Bakan Dönmez, Filyos limanına taşınacak olan doğalgazın akacağı hattın 140 kilometresinin tamamlandığını duyurdu. 

Ana hattın 140 kilometresi tamamlandı

Bölgede yürütülen çalışmaları yerinde denetleyen Bakan Dönmez, Sakarya gaz sahasından Filyos'a kadar yapılması gereken 170 kilometrelik boru hattını gerçekleştiren Castorone gemisine de gittiklerini aktardı, "An itibari ile 16 inçlik doğal gazın taşınacağı ana boru hattının 140 kilometresi tamamlandı, yaklaşık 20-25 kilometrelik bir kısmı kaldı. Yardımcı hat olarak dizayn edilen 10 inçlik boru hattının da 32 kilometresi tamamlanmış oldu, planlandığı şekliyle devam ediyor." şeklinde konuştu.

İlk gaz akışı Mart ayında

Çıkarılacak gazın rafine edileceğini aktaran Bakan Dönmez, ölçüm yapılacak istasyonun yüzde 80 oranında bitirildiğini, istasyonun 15 Ekim tarihinde hazır hale geleceğini söyledi. Karadaki bu çalışmaların Kasım ayında tamamlanacağını yineleyen Bakan Dönmez, ilk gaz akışının Cumhuriyetinin 100. yılında yani 2023 Mart ayında gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.