Kamu Kurumlarına KPSS ile Personel Alım Süreçleri Hakkında Önemli Açıklama Geldi

2022 KPSS'nin iptal edilmesinden sonra önümüzde ki süreçlerde kamu kurumlarına KPSS ile personel alım süreçleri hakkında önemli bir açıklama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi..

Kamu Kurumlarına KPSS ile Personel Alım Süreçleri Hakkında Önemli Açıklama Geldi

Kamu Kurumlarına KPSS ile Personel Alım Süreçleri Hakkında Önemli Açıklama Geldi

31 Temmuz 2022 tarihinde ülke genelinde yapılan KPSS sınavında sorulan sorulardan bir kısmının bir yayın evinin deneme sınavlarına önceden sorulmuş sorular ile bire bir aynı olmasından ÖSYM başkanı görevden alınmış ve ardından KPSS sınavı iptal edilmişti.

 Yeni ÖSYM başkanının geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararıyla belli olmasından sonra, iptal edilen sınavı ile ilgili takvimin 17 Eylül 2022 tarihinden sonra açıklanacağı duyurdu. Bu açıklama sonrasında sınava giren adayların merak ettiği bir diğer husus olan kamu kurumlarına KPSS ile personel alım süreçleri hakkında önemli bir açıklama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi.

KPSS ile personel alım süreçleri yeniden güncellenecek

Altun, "Kamu kurumlarımızın KPSS ile personel alım süreçleri yeni KPSS takvimine göre güncellenecektir." ifadelerini kullandı. Altun, KPSS ile personel alımı yapacak kurumların kontenjan ve alım şartlarını 17 Eylül tarihinde başlayacak KPSS takvimi sonrasında yeniden belirleyeceğini belirtti ve  “KPSS sonucu geçerlilik süresi” bir sonraki KPSS ile birlikte son iki yılın KPSS sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak, herhangi bir hak kaybına neden olunmayacaktır" ifadelerini kullandı.