İstanbul Seçimlerinde Flaş Gelişme: Son Dakika Bilgisi Geldi

Son dakika haberi: İstanbul 'da seçimden önce 11 b in 186 kişinin ikamet kaydının taşındığı iddiaları üzerinde inceleme başlatıldı.

İstanbul Seçimlerinde Flaş Gelişme: Son Dakika Bilgisi Geldi

Son dakika haberi: İstanbul 'ta seçim öncesi ikamet kaydı operasyonu.

Edinilen son dakika bilgilerine göre İstanbul Büyükçekmece 'ye seçim öncesi 11 bin 186 kişinin ikamet kaydının taşındığı iddiaları üzerine polis ekipleri inceleme başlattı. Başlatılan inceleme kapsamında bugün sabah saatlerinde operasyon başlattı.

DETAYLAR GELDİ

Söz konusu gelişmede operasyon olmadığı, polis ekiplerinin  herhangi bir gözaltı işlemi uygulamadığı belirtildi. Seçmenlerin taşındığı iddia edilen adreslerde inceleme yapan polis ekipleri, kayıtlı görülen kişilerin burada oturup oturmadıklarını kontrol ediyor.

AK PARTİ 'DEN AÇIKLAMA GELDİ

31 Mart Yerel Seçimleri'nde konut olmayan yerlerin adres olarak gösterildiğini iddia eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "11 bin 186 kişinin ikamet kaydının Büyükçekmece'ye getirildiğini tespit etmiş bulunmaktayız. Şimdi soruyorum. Bir kişinin başkalarından yardım almadan bütün bunları yapması mümkün mü? Bu işte bir şey demeyelim de ne diyelim, bu işin peşine düşmeyelim de ne yapalım, biz bunları ortaya çıkarmak için gece gündüz çalışmayalım da ne yapalım?" ifadelerini kullanmıştı.