İstanbul Seçimleri ile İlgili 2 Anket Şirketinden Flaş Açıklama

23 Haziran günü gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili anket ve araştırma açıklamaları geldi.

İstanbul Seçimleri ile İlgili 2 Anket Şirketinden Flaş Açıklama

İstanbul seçimleri için son dakika açıklaması.

YSK 'nın aldığı karar sonrası İstanbul seçimleri iptal edildi ve 23 Haziran günü İstanbullular , sadece büyükşehir belediye başkanı seçimi için sandık başına gidecek.  31 Mart günü düzenlenen İstanbul seçimlerine katılım oranı yüzde 83.88 seviyesindeydi.

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, bir son dakika açıklaması yaptı ve yaptıkları son anketin verilerini kamuoyu ile paylaştı. Verileri DW Türkçe ile paylaşan MAK Araştırma Şirketi Başkanı Kulat, sandığa gitmeyen seçmen oranı yüzde 17 ve diğer seçimlerle kıyaslandığında bu oranda yüzde 6-7 oranında bir artış görülüyor.

SANDIĞA GİTMEYENLER TESPİT EDİLDİ

TÜİK verileri ile birlikte sandığa gitmeyen vatandaşları belirlediklerini söyleyen Kulat "Eskiden beri AKP'ye oy veren muhafazakar Kürt seçmenin önemli bir kısmının bu kez sandığa gitmediğini gördük. Bu sonucu da Esenyurt, Pendik, Küçükçekmece, Bağcılar ve Sultanbeyli gibi muhafazakar Kürt seçmenin yoğun olduğu bölgelerde sandığa gitme oranı düşüklüğünden çıkardık. Seçimin kaderinde muhafazakar Kürt seçmenin etkili olacağını düşünüyorum." dedi.

AVRASYA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ 'NDEN AÇIKLAMA

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Özkiraz ise seçim sonuçlarını belirleyecek olan kitlenin AK Parti seçmenleri içerisinden muhalefete geçecek veya oy kullanmayacak olan seçmenler olduğunu ifade ediyor. 

Diğer araştırmacıların aksine seçime katılım oranının oldukça düşük olacağını belirten Özkiraz, yeni protestocu seçmenin Cumhur İttifakı bileşenlerinden olacağını söylüyor.

SAADET PARTİLİ SEÇMENLER

Kulat açıklamasının devamında, Saadet Partisi 'nin kendi adayını çıkarmasına karşılık parti yetkililerinin AK Parti hakkındaki sert üslubu, AK Parti ile son dönemlerde girilen tartışmalar ve sert açıklamalar ile İmamoğlu lehine açıklamalarının parti tabanının önemli kısmını İmamoğlu'na yönlendirebileceğini belirterek, "Herkesin tahmin ettiğinin ötesinde Saadet Partililerin aslında en uzak olduğu parti AKP'dir. İnsanlarda genellikle ayrıldıkları eşleri onlar için en uzak kişilerdir. Siyasette de bu böyledir aslında" diyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA