İçişleri Bakanlığı'ndan Seyahat İzni Açıklaması! Ayrıca Yazılı İzin için Başvuru Gerekmeyecek

İçişleri Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesaplarından 65 yaş ve üzeri vatandaşların başvurularının ardından cep telefonlarına gelen onay mesajının seyahat izin belgesi yerine geçeceği açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan Seyahat İzni Açıklaması! Ayrıca Yazılı İzin için Başvuru Gerekmeyecek

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, 65 yaş ve üzeri vatandaşların başvurularından sonra cep telefonlarına gelen onay SMS'inin seyahat izin belgesi olarak kullanılabileceği belirtildi.

Açıklamada, seyahat izin belgesinin yazılı halinin alınması için herhangi bir yere ayrıca başvuru yapılmasına gerek olmadığı da vurgulandı. Bakanlık açıklamasında, "65 yaş ve üzeri büyüklerimizin başvurularının ardından cep telefonlarına gelen onay SMS'i Seyahat İzin Belgesi yerine geçmektedir. Seyahat İzin Belgesinin yazılı halini almak için herhangi bir yere başvurulmasına gerek yoktur.65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın, e-Devlet, İçişleri Bakanlığı, e-Başvuru sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden; Seyahat İzin Başvurularıyla, yanlarındaki refakatçileri dahil izin verilen kişi sayısı: 484.808" ifadeleri görüldü.