İçişleri Bakanı Soylu ve Malatya Valiliği'nden Depremle İlgili İlk Açıklama

İçişleri Bakanlığı ve Malatya Valiliği'nden Depremle İlgili İlk Açıklama Geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge merkezli depremde şimdiye kadar olumsuz bir bilginin alınmadığını, Jandarma ve AFAD ekiplerinin mahallelerle iletişim kurduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Soylu ve Malatya Valiliği'nden Depremle İlgili İlk Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, depreme ilişkin sosyal medya hesabından bilgilendirmede bulundu. Bakan Soylu'nun paylaşımında, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor." ifadeleri görüldü.

Sosyal medya hesabından Malatya ve komşu illeri sallayan depreme ilişkin açıklama yayımlayan Baruş, "(Pütürge merkezli deprem) Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok." ifadelerini kullandı.

Malatya ve Komşu İller Depremle Sarsıldı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme Ve Değerlendirme Merkezi tarafından aktarılan verilere göre Malatya Pütürge'de saat 12.37'de 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede ise Depremin büyüklüğü 5.2 olarak açıklandı. Deprem İl genelinde ve komşu illerde şiddetli hissedildi.