Hakkari Şehitlerinin İsimleri ve Memleketleri Açıklandı

Son dakika haberi: Hakkari 'de PKK 'lıların hain saldırısı sonrası şehit olan iki askerimizin isimleri ve memleketleri açıklandı. Burdur ve Muğla 'ya şehit ateşi düştü.

Hakkari Şehitlerinin İsimleri ve Memleketleri Açıklandı

Şehitlerimizin isimleri ve memleketeleri açıklandı.

Hakkari 'de bugün hain bir saldırı meydana geldi. Askeri araçtaki askerlerimize yönelik yapılan hain saldırı sonucu 2 askerimiz şehit oldu. 

MSB tarafından yapılan açıklamaada "Hakkari bölgesinde 9 Temmuz 2019 tarihinde bir askeri araca PKK'lı teröristlerce uzak mesafeden yapılan saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır" ifadelerine yer verildi.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

MSB 'den kahreden şehit haberi sonrası şehitlerimizin isimleri açıklandı. Açıklamada Muğlalı Hava Savunma Piyade Üsteğmen Emre Kargın 'ın ve Burdurlu P. Uzm. Onb. Hüseyin Nayır 'ın şehit olduğuna yer verildi. 

ÜSTEĞMEN EMRE KARGIN ŞEHİT DÜŞTÜ

Hakkari'deki hain saldırıda Hava Savunma Piyade Üsteğmen Emre Kargın şehit oldu. Şehidimizin acı haberi, Muğla'nın Dalaman ilçesindeki babaevine ulaştı. Dalaman ilçe merkezinde ikamet eden  Muammer Kargın ve eşi Sadet Kargın'a , oğullarının şehit olduğu haberi İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan ve beraberindeki askeri yetkililer tarafından verildi.     

Şehidimizin baba evine Türk bayrakları asılırken Muğla Valisi Esengül Civelek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da şehidin ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Şehit Kargın 'ın bekar olduğu ve 2 kız kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

BURDUR'LU PİYADE UZMAN ONBAŞI HÜSEYİN NAYIR ŞEHİT OLDU

HAKKARİ'de, PKK'lı teröristlerin askeri araca düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Mertoğlu'nun (27) şehadet haberi, Burdur'un Çeltikçi ilçesinde oturan ailesine verildi.

Oğlunun şehadet haberi alınca fenalaşan Ayşe Mertoğlu, ambulansla Bucak Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Haberi alan ailenin yakınları ve köy sakinleri de şehidin evine geldi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Mertoğlu'nun yaklaşık bir yıl önce göreve başladığı, bekar olduğu öğrenildi.