Gizemli Virüste Korkutan Gelişme 6 Kişi İzlenmeye Alındı

Son Dakika. Bolu’da içme suyundan yaşandığı düşünülen zehirlemelerin yaşanması sonrası korkutan gelişmeler yaşandı. Yaşanan zehirlenme sonucu 63 kişi hastaneye kaldırılırken 31 kişi taburcu edildi. 6 çocuk Ankara’da izlemeye alınırken 5 çocukta diyaliz ihtiyacı yaşandığı açıklandı.

Gizemli Virüste Korkutan Gelişme 6 Kişi İzlenmeye Alındı

Bolu'da yaklaşık 20 çocukta görülen kanlı ishal ve buna bağlı olarak yaşanan böbrek yetmezliği ile ilgili olarak açıklama geldi.

Kurban Bayramının son gününde Bolu’nun Yuva köyünde içme suyundan kaynaklı yaşandığı düşünülen zehirlenmelerle ilgili yeni gelişmeler yalandı. Tedavi gören 6 çocuğun 3’ünün yoğun bakımda 3’ününde Çocuk Nefroloji bölümünde izlenmeye alındığı belirtildi. Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli yaptığı açıklamada teşhisi tam olarak konulamayan hastalıkla ilgili, "Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi ve Çocuk Nefroloji Servislerinde Bolu’daki kanlı ishal ve bu ishalle ilişkili böbrek yetmezliği tablosu ile başvuran 6 hasta izlenmektedir" dedi.

Kendirli açıklamasında "Hastalardan 5’inin diyaliz ihtiyacı olmuştur" ifadelerini kullandı.

Kızının yoğun bakımda olduğunu belirten Huri Arslan, kızının iki gün yoğun bakımda kaldığını ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi. "Genel olarak çocukları çok etkiledi. Şimdi yetişkinlerde de varmış. Onlarda da başlamış ama Bolu'da tedavi görüyorlar. Eşim de rahatsız, çocuğumun amcası daha kötü durumda ve hastanede yatıyor.

Çocukların bir kısmında böbrek yetmezliği başladı. Arkadaşımızın çocuğunda daha değişik belirtiler oldu. Beyne giden damarlara da etki edilebildiğini öğrendik’’ ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /