Gercüş'teki Olay Sonrası EGM'den Açıklama: 27 Kişi Tespit Edildi

Gercüş'teki olayın ardından bir son dakika gelişmesi yaşandı EGM olayla ilgili dezenformasyonda bulunan 27 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Gercüş'teki Olay Sonrası EGM'den Açıklama: 27 Kişi Tespit Edildi

Batman Gercüş'teki olay sonrası 27 kişiye soruşturma.

Batman'da yaşanan olay sonrası birçok sosyal medya hesabındna skandal iddialar ortaya atıldı. Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı ise olayla ilgili bir açıklama yaptı ve iddiaların asılsız olduğunu,i tecavüz olayı sonrası 1 kişinin tutuklandığını, olayda kamu ögrevlilerinin adlarının geçtiği iddialarını yalanlamıştı. Ancak birçok sosyal medya hesabı bu konuda paylaşım yaptı. EGM, söz konusu paylaşımları yapan 27 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 05/12/2020 tarihinde Batman İli Gercüş İlçesinde meydana gelen cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır.

Türk Polis Teşkilatı olarak ülkemizin huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."