Gelire endeksli senedin detayları belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığının devreye aldığı yeni ekonomik adım olan gelire endeksli senedin GES detayları belli oldu.

Gelire endeksli senedin detayları belli oldu

Gelire endeksli senedin detayları belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından devreye alınan ve Türk lirası cinsi varlıklara yönelimlerini teşvik etmek adımlarından birisi olan gelire endeksli senedin detayları da netleşmeye başladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre GES için ilk talep toplama 15 - 22 Haziran tarihleri arasında yapılacak. İhraç  edilen senetler ise 24 Haziran Cuma günü hak yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. 

GES senetlerini getirisi DHMİ ve KEGM hasılat paylarına endeksli olacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı yatırımcıların gelir endeksli senetlerinin getirilerinin Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün hasılatlarının paylarına endeksli olacağı bilgisini paylaştı. Yapılan açıklamada DHMİ ve KEGM tarafından bütçeye aktarılan 3 aylık hasılat payları toplamının esas alınacağı, kupon ödemelerinin ise hazine tarafından belirlenen getiri oranı, hasılat payı tutarları gerçekleşmeleri neticesinde hesaplanan endeks değeri ile yeniden değerlenmesi yöntemiyle hesaplanacağını duyurdu.

Dönemsel getiri oranı yıllık yüzde 23,04

GES ihraç eden yatırımcıların kupon ödemelerinde esas alınacak beklenen hasılat payı tutarının 2022 yılı için toplam 874 milyon 144 bin lira olan gelir tahmini tutarı baz alınacağı ve hazinece belirlenen dönemsel getiri oranının yüzde 5,32 yıllık ise yüzde 23,04 olacağı açıklandı.