Fatih Portakal Hakkında Açılan Soruşturmanın Detayları

Son dakika haberi: Fatih Portakal hakkında açılan soruşturmanın ilk detayları geldi. Edinilen bilgilere göre 16 şikayet dilekçesi oluşturulduğu bildirildi.

Fatih Portakal Hakkında Açılan Soruşturmanın Detayları

Canlı yayında söylediği sözler sonrası Fatih Portakal hakkında soruşturma başlatıldı.

Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, doğalgaz ve elektrik zamlarına tepki göstermek için gelin barışçıl bir eylem yapalım bakalım kaç kişi sokağa çıkacak demişti. Fatih Portakal 'ın bu sözlerine başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere çok sayıda kişiden tepki almıştı.

Gazeteci Fatih Portakal hakkında, ana haber bülteninde söylediği sözlere ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

10 Aralık 2018 tarihinde FOX TV ana haber bülteni canlı yayınında sarf ettiği sözlerin ardından "Suç işlemeye alenen tahrik" suçundan hakkında soruşturma başlatılan Fatih Portakal, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında program CD'sinin RTÜK'ten istendiği, farklı illerden gönderilen 16 şikayet dilekçelerinin de bu soruşturma dosyası ile birleştirildiği öğrenildi.

FATİH PORTAKAL NE DEMİŞTİ?

Fatih Portakal , canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğalgaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak korkudan endişeden sokağa? Kaç kişi çıkar sokağa Allah aşkına söyler misiniz? Bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya ve yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da farketmiyor açıkçası."Kaynak: Fatih Portakal, zamları gerekçe göstererek barışçıl eylem yapalım diye seslendi. "

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan ise şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bay Kemal sokağa çağırıyor. Birileri çıkmış Portakal mıdır, mandalina mıdır nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Buldun ekranı, bu ekrandan milleti sokağa çağırmak.. Bu ülkede benim milletimin onuruyla oynanmaz, hesabı ağır olur."

Kamubulteni.com  | Ankara