Erdoğan'dan Koronanın Biteceği ve Yüz Yüze Eğitimin Başlayacağı Tarih Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüz yüze eğitim ve salgının bitiş tarihine değindi.

Erdoğan'dan Koronanın Biteceği ve Yüz Yüze Eğitimin Başlayacağı Tarih Açıklaması

KORONA NE ZAMAN BİTECEK? YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN? ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklamasında bulundu. Erdoğan açıklamasında koronanın biteceği tarih hakkında bilgi verdi ve DSÖ yetkilisinin yaptığı açıklamayı aktardı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörünün , salgının biteceği tarih olarak 2022 başını işaret ettiğini söyledi. Erdoğan, salgının 2022 yılında bitmesinin beklendiğini , temennilerinin bu yönde olduğunu söyledi. 

Erdoğan açıklamasında, "Dünyada aşılamayı en başarılı şekilde yapan ülke Türkiye. Dün itibarıyla 7 buçuk milyonu bulduk ve bu süreci kararlı, ciddi bir şekilde sürdürüyoruz. Gevşeme yok. Yeni yeni takviyeler alıyoruz. Çünkü herhangi bir rehavet bize çökerse bir aksilik altından kalkamayaız. Bedelini de ödeyemeyiz. Türkiye olarak sağlığa yaptığımız yatırımlarının meyvelerini aldık. Salgın süresinde eğitim öğretimi kesintisiz sürdüren birkaç ülkeden biriyiz. Milyonlarca tableti öğrencilerimize ulaştırdık. ABA ile uzaktan eğitimi başarıyla yürüttük. TRT EBA ortaokul ve TRT EBA lise kanallarından eğitimin devamını sağladık." dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

"Vaka ve hasta sayılarını nazalması ile yüz yüze eğitimi peyder pey başlatıyoruz. Köy okullarda ve bağımsız okullarda 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime başlayacağız. 1 Mart'ta ilkokullarda 2 gün, özel okullarda da 5 gün yüz yüze eğitim. 1 Mart'tan sonra da 8 ve 12'inci sınıflarda seyreltilmiş yöntemle yüz yüze eğitime başlıyor.z "