EPDK Duyurdu! Elektriğe Zam Geldi

BOTAŞ tarafından yapılan doğal gaz zammı sonrasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'da 1 Eylül tarihinden itibaren konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 20, sanayide kullanılan elektriğe ise yüzde 50 oranında zam geldiğini duyurdu..

EPDK Duyurdu! Elektriğe Zam Geldi

Elektriğe Zam Geldi

BOTAŞ tarafından Eylül ayı itibariyle doğal gaz fiyatlarına zam yapıldığının açıklanmasından sonra milyonları yakından ilgilendiren bir zam haberi de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'dan geldi. 

Konut elektriğine yüzde 20, Sanayi elektriğine yüzde 50

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'da gece yarısı yaptığı açıklamada 1 Eylül tarihinden itibaren konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 20, kamu ve özel sektörde kullanılan elektriğe yüzde 30, sanayide kullanılan elektriğe ise yüzde 50 oranında zam geldiğini duyurdu. 

Doğalgazada yüzde 20 zam geldi

BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre; elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 49,5 sanayide kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 50,8 ve konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 20,4 zam yapıldı.

EPDK'dan yapılan açıklama şu şekilde ;

"Özellikle son aylarda küresel piyasalardaki enerji hammadde fiyatlarındaki artışların belirli seviyeleri geçmesi sebebi ile nihai elektrik tarifelerinde mesken ve tarımsal faaliyetler abone grupları için %20, kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer aboneler grubu için %30, sanayi abone grubu için %50 oranında artış yapılmıştır. Bu artışla beraber 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 173,46 TL olmuştur."

Öte yandan sanayi kesiminde yapılan doğalgaz ve elektrik zammı sonrasında bir çok üründe de fiyat artışı beklenmektedir.