EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA YÖNELİK KANUN MECLİS´TE KABUL EDİLDİ

EYT düzenlemesi Meclis´te kabul edildi. Kanun Resmi Gazete´de yayımlandıktan sonra yürürlüğe başvuru süreçleri başlayacak.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA YÖNELİK KANUN MECLİS´TE KABUL EDİLDİ

Milyonları merakla beklediği EYT düzenlemesi meclisten geçti. Başvuru süreci ise düzenleme Resmi Gazete´de yayımlandıktan sonra başlayacak.

Deprem felaketleri nedeniyle çalışmalarına ara veren TBMM, dün yeniden açıldı ve ilk toplantısını gerçekleştirdi. Aranın ardından meclis gündemi yoğundu.  Gündem maddelerinden biri de EYT düzenlemesi oldu. Meclis´ten geçen düzenlemede ilk olarak 2 Milyon 250 Bin kişinin emekli olması sağlanacak.

TBMM Genel Kurulu'nda, EYT'ye ilişkin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 Sayılı KHK'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 395 oyla kabul edilerek yasalaştı.

EYT düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olup kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini tamamlayanlar emekli olabilecek. Emekli olabilmek için işe başlama tarihine göre 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında değişen prim günü şartını da tamamlamak gerekiyor.

Prim günü dolmayan kadınlar doğum borçlanması, erkekler de askerlik borçlanması yapabiliyor. Bu sayede eksik günler tamamlanabiliyor.