DİB 6 Bin 100 Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Alımı Kadro Dağılımı Belli Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı en az lise mezunu adaylar arasından 2019 yılında 6100 kamu personeli alımı yapacak. Kadro dağılımı bütçe görüşmelerinde netleşmeye başladı.

DİB 6 Bin 100 Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Alımı Kadro Dağılımı Belli Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2019 yılı bütçe görüşmeleri devam ederken, Cumhurbaşkanlığına bağlı kurumun önümüzdeki yıl bünyesine kaç kamu personeli alımı yapacağı belli odlu. Edinilen son dakika bilgilerine göre Diyanete 200 'ü kadrolu, 5 bin 900 'ü sözleşmeli olmak üzere toplamda  6 bin 100 adet kamu personel alımı yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı  tarafından 2019 yılının bütçesine ilişkin hazırlanan kitapçıkta gelecek yıla ilişkin hedeflere de yer verildi.

Söz konusu görüşmelerde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2019 yılında kadrolu 50 Kur'an kursu öğreticisi, 100 imam-hatip ve 50 müezzin-kayyım alımı yapılacağına yer verildi.  Kurum ayrıca bin 500 Kur'an kursu öğreticisi, 4 bin imam-hatip ve 400 müezzin-kayyımı da sözleşmeli alacak. Böylece kurum 2019 yılında toplamda 6 bin 100 personeli bünyesinde istihdam etmiş olacak.

Diyanette boş olan kadrolar için yapılacak sınavlar sonucu başarılı olan personelin atama işlemleri de gerçekleştirilecek.

Kadroların etkin ve verimli kullanılabilmesi için norm kadro yönergesi çıkarılmasına ilişkin çalışmalar sürdürülecek.

8489 KADRO İHDAS EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete 'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Diyanete 8489 adet kadro ihdas edildi. Büyük çoğunluğu lise mezunlarına ayrılan kadrolar şu şekilde;

Kırmızı ile işaretlenen kadroların büyük çoğunluğuna lise mezunları arasından alım yapılacak. İlanlar yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

BAŞVURUSU DEVAM EDEN MEMUR ALIMLARI İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara