Denizli’de Maden Ocağında Göçük Meydana Geldi: 1 Kişi Öldü

Denizli´nin Acıpayam İlçesinde bulunan bir maden ocağında dün akşam saatlerinde göçük meydana geldi. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti.

Denizli’de Maden Ocağında Göçük Meydana Geldi: 1 Kişi Öldü

Denizli'nin Acıpayam İlçesine bağlı Karaismailler Köyünde bulunan  krom madenininde dün akşam 21:20 sıralarında bir göçük meydana geldi. Madende 360 metre derinlikte kazı çalışması yapılırken oluian göçükten son anada 2 işçi kurtuldu. 5 yıldır bu madende çalıştığı belirtilen 40 yaşındaki Ali Rıza Kut ise toprak altında kaldı.

Bölgeye anında AFAd, itfaiye ve acil servis ekipleri yönlendirildi. Toprak altında kalan Kut, gece yarısına doğru çıkarıldı, çıkarıldığında hala hayatta olduğu belirtildi. Köyceğiz'e bağlı Narlı Köyü'nde yaşayan Kut'un 6 çocuk babası Kut, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından Denizli Valiliği yazılı bir açıklama yaparak; “Acıpayam ilçesi Karaismailler Mahallesi’nde bulunan Krom Madeninde bugün saat: 21.20 sıralarında meydana gelen göçük olayı sebebiyle, devletimizin tüm imkanları ile arama ve kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilmiştir.

Yapılan çalışmalar neticesinde Ali Rıza KUT (40) isimli çalışana ulaşılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen vatandaşımız kurtarılamayarak vefat etmiştir.

Meydana gelen olayda başkaca yaralanan veya vefat eden vatandaşımız bulunmamaktadır. Olay ile ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturmaya başlanmıştır” ifadelerine yer verdi.