Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Asgari Ücret Memur ve Emekli Maaşı İçin Müjde Geldi

Son Dakika. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan asgari ücret zammı için umutlandıran bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Asgari Ücret Memur ve Emekli Maaşı İçin Müjde Geldi

Kayseri'de Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin açılamalarda bulundu. Erdoğan yılbaşında yapılacak maaş zammı için, ‘’Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum. Sizlerden destek istiyorum’’ dedi.

Yapılan eserler hakkında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Cumhuriyet Meydanı'na gidecek, Kayserililerle kucaklaşacak, yatırımların toplu açılışını gerçekleştireceğiz. Tek bir törenle 30 milyar liraya oluşan proje, eser ve yatırımı Kayseri'nin hizmetine sunmuş olacağız. Ulaşımda çağ atlatacak hızlı tren projesinin temelini atacağız. Hızlı tren hattımızın yatırım tutarı 24 milyar liradır. Açılışını ve temel atma törenini gerçekleştireceğiz 54 milyar liralık yatırımın Kayseri'ye hayırlı olmasını diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

Dünya Enflasyonla Boğuşuyor

Enflasyonun dünyanın bir sorunu haline geldiğini belirten Cumhurbaşkanı, ‘’Dünyamız son yarım asrın en büyük ekonomik sarsıntıların birini yaşıyor. Petroldeki aşırı artışın tetiklediği küresel enflasyon insanlığın öncelikli meselelerinden biri haline geldi. Enflasyon oranları son 40-50 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Dünyanın geri kalanını sömürerek refah düzeni kuranlar ekonominin gerçekleriyle yüzleşmek zorunda kaldı. Salgında vatandaşlarını ölüme terk edenler bugün hayat pahalılığı karşısında aynı kayıtsızlığı sergiliyor. Örnek gösterilen devletlerin küresel tehditler karşısında nasıl sağa sola savrulduklarını görüyoruz. Döviz ve enflasyonda görülen tırmanma bu etkilerin başında görülüyor. Bu tabloyu düzeltmek için samimiyetle çalışıyoruz. Milletimizin sıkıntılarının istismarını yapmaktan başka iş bilmeyenler 5 yıldızlı otellerde halkçılık oynarken biz milletimizin derdine derman olacak tedbirler gerçekleştiriyoruz. Muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide ülkemize kontak kapattırmadan her kesimden insanımıza verdiğimiz desteklerle ekonominin çarklarının kesintisiz dönmesini sağladık. Hiç kimseyi muhanete muhtaç etmedik. Ekonomi politikalarımızı bu hassasiyetler çerçevesinde yürütüyoruz. Önceliğimiz istihdamın sürmesi ve artmasıdır. Üretimi ve yatırımı teşvik ediyoruz. İhracatta 126 milyar doları geçtik. Yıl sonunda 300 milyar dolara yakın değere ulaşacağız. Turizmde de beklentileri aşan durum yaşıyoruz. İstanbul'da Antalya'da oteller full dolu. Türkiye cazibe merkezi halinde geldi’’ açıklamasını yaptı.

Yılbaşında Maaşlara Zam

Sabit ücretlilerin maaşlarına yılbaşında yapılacak zam hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’İstihdamda tarihimizin en büyük rakamı olan 31 milyon sayısına yaklaştık. Tarımdaki yüksek alım fiyatlarıyla çiftçimizin yanında olduğunu gösterdik. Sabit ücretlilerin refahı için tüm gelirlerde enflasyonun üzerinde artışlar yapıyoruz. Ocak ayında yüzde 50 artış yapmıştık. Temmuzda memur ve asgari ücretlilerin maaşlarını yeniden düzenledik. Asgari ücreti net 5500 lira olarak belirledik. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum. Sizlerden destek istiyorum’’ dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /