Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tarihe Damga Vuracak' Diyerek Duyurdu

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu son etap açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tarihe Damga Vuracak' Diyerek Duyurdu

Kuzey Marmara Otoyolunun tüm bölümlerinin tamamlandığını duyuran Erdoğan, Türkiye'nin hem nüfus yoğunluğu hem üretim ve ticaret kapasitesi hem de turizm potansiyeli bakımından en hareketli yerlerinden olan Marmara bölgesinin çepeçevre yollarla kuşatılmış olacağını söyledi. Açılışı yapılan kısımlarla birlikte toplam yatırım bedeli 1.7 milyar dolar olan ilgili kesmin, ileride inşaası planlanan 3 katlı Büyük İstanbul tünelinin de bağlantısını teşkil edeceğini söyleyen Erdoğan, Kanal İstanbul'a ilişkin de konuştu.

Erdoğan, "Yakında ilk köprüsünün temelini atarak fiilen hayata geçirmeye başlayacağımız Kanal İstanbul da inşallah tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin iftihar tablosu içerisindeki yerini alacaktır" ifadelerini kullandı.

İsrail'e yönelik sert eleştirilerini sürdüren Erdoğan, filistin'de meydana gelen insanlık dışı saldırıların son bulması gerektiğine vurgu yaparak, İsrail'e 'Terör devleti' dedi. Yargı reformuna ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı , yakın tarihte yargı reform paketlerinden dördüncüsünün meclise sunulacağını, Yeni Anayasa ile ilgili de Cumhur ittifakının üzerinde uzlaşacağı son taslağın vatandaşa duyurulacağını söyledi.