Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletime Müjde Vermek İstiyorum

Son dakika : TRT canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan , vatandaşlara seslenerek bir müjde vermek istiyorum dedi. İşte o açıklama.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletime Müjde Vermek İstiyorum

Erdoğan 'dan son dakika açıklaması:

TRT  canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli ifadeler kullandı. Erdoğan yaptığı açıklamasında dış siyasete değindi.

Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:

Şu müjdeyi vermeyi istiyorum

Bize inansınlar, kendilerine özellikle inansınlar. Biz ülkemizi muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yarışını sürdürüyoruz sürdüreceğiz. Son 1.5 yıldır ekonomide attığımız adımlar dışa bağımlılığı azaltmak.

Dikkat ederseniz her geçen gün dışa bağımlılığımız düşüyor. Yerli milli Türk parasına geçelim. Gelin cebimizde cüzdanımızda türk paralarını taşıyalım ve alış verişlerimizi paramızla yapalım. 

2020 'de enflasyon kalıcı tek haneye inecek. Benim bir tezim var. Düşük faiz düşük enflasyon.

Faizi düşürürsek enflasyon da düşecek. Başbakanlığımın ilk yıllarında faiz yüksekti Enfaslyon da yüksekti. Faizi 4.2 'ye kadar düşürdük. Enflasyon da 7.2 'ye kadar düştü. Çünkü doğru orantılıdır. 

Devletin memuruna işçisine borçluydu. Ben dedim ki arkadaşlar devlet neden borçlu olsun. Tuttuk yaklaşık 10 milyon gibi işçi memur alacaklıydı. Süratle ödedik. 17 milyar lirayı işçi ve memurumuza ödedik. Hala bunu görmek istemeyenler var.

Biz borçlu bir devlet aldık ve bu hale getirdik. Şimdi işçimize ve memurumuza borcumuz yok.