Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 10 soru! 'Asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu ?

Ak Partinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 10 soru! 'Asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu ?

Ak Partinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  burada önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Van'da yaptığı konuşmayla ilgili de "Kılıçdaroğlu Van'da terör örgütünün ağzıyla konuşarak aklınca Kandil'e selam çakıyor" ifadelerini kullandı. Erdoğan Kılıçdaroğlu'na 10 soru yönelterek "Kesin, kati, net cevap bekliyorum. Bu delikanlılığı yaparsa kendisini siyaseten ve tıbben mazur görmekten vazgeçip muhatap almaya başlayabiliriz" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıklamalar yapmak üzere kürsüye çıktı. Konuşmasında "Ana muhalefet nasıl bakıyor? 'Bunlar kaçkın' diyor. 'Bunları buraya alamayız. Bunları geldikleri yere göndereceğiz' diyor" diyen Erdoğan, sözlerini "Bunlar medeni değil, gayri medeni" ifadeleriyle sürdürdü. Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Van ziyaretinde gerçekleştirdiği konuşmaya değinerek Kılıçdaroğlu'na yüklendi ve "Kılıçdaroğlu Van'da terör örgütünün ağzıyla konuşarak aklınca Kandil'e selam çakıyor. Bu şehri 2011'deki depremin ardından adeta sıfırdan, yeniden inşa ettiğimizden bile adamın haberi yok. O depremden sonra Van'ın ne halde olduğunu biliyor musun sen 'bay Kemal'?" şeklinde konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 10 soru yöneltip "kesin, kati, net cevap beklediğini" belirtti.


"ÇEVRECİLİK ADINA KONUŞANLARIN HİÇBİRİ 'BURADA ÇEVRE KATLİAMI VAR' DEMEDİLER"


Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

-Son olarak İstanbul'un fethinin 569. yılının coşkusunu Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi müjdesiyle ve 560 bin kişinin katılımıyla milletimizle birlikte paylaştık.
-Her zaman söylediğimiz gibi, asıl olan gönüllerin fethedilmesidir. Tarih, fethettiğimiz her yerde güveni, huzuru, hoşgörüyü ve refahı hakim kılmak için verdiğimiz büyük mücadelenin şahididir. Bugün de ecdadımızdan aldığımız ilhamla kendi vatanımızı ve bayrağımızı dalgalandırdığımız her yeri esenlik yurdu haline getirmenin mücadelesini veriyoruz.

-İstanbul hala yedi tepesi, boğazı, abide eserleriyle şairlerin, bestekarların ilham kaynağı olmayı sürdürüyor. Çamlıca Tepesi, bir kirlilik abidesiydi. O kulelerle tamamen bir rezelatti. Çevrecilik adına konuşanların hiçbirisi 'Biz ne yapıyoruz, burada bir çevre katliamı var' demediler. Ama biz geldik ve oradaki bütün demir yığınlarını kaldırdık, muhteşem bir tasarım olan Çamlıca Kulesi'ni diktik.


"MİLLETİ ALDATMA YARIŞINDA DEĞİLİZ"


-Ana muhalefet nasıl bakıyor? 'Bunlar kaçkın' diyor. 'Bunları buraya alamayız. Bunları geldikleri yere göndereceğiz' diyor. Bunlar medeni değil, gayri medeni.

-Biz, Atatürk Havalimanı'na bin 6 odalı şehir hastanesi yaptık. 3 ayda yaptık. Biz ana muhalefetin kalkıp da adeta hâl binasını hastane diye takdim etmek suretiyle milleti aldatma yarışında değiliz. Bu hastanenin içinde MR'ıyla, tomografisiyle, her şeyiyle eksiksiz sayılabilecek bir hastane yaptık. Aynı şekilde, aynı sürede Sancaktepe'de aynı oda sayısına, iç donanıma sahip şehir hastanesini orada da yaptık. Bunların özelliği şu; her ikisinde de havaalanı var. Yurt dışında ölüme terk edilen vatandaşlarımız vardı ya, 'Artık bu öldü' diye karar vermişlerdi onlarla ilgili. Biz onları oradan ambulans uçağımızla aldık, ülkemize getirdik, şimdi burada tedavileri devam ediyor.
-İstanbul Atatürk Havalimanı'nı eski fonksiyonuyla devam ettirmeye çalışmak hem İstanbul'a hem İstanbullulara büyük haksızlıktır. Türkiye'nin ve İstanbul'un artık daha uygun bir yerde yeni bir havalimanına ihtiyacı vardı.

-Bu bölgeye fetih yılını çağrıştırması için 145 bin 300 fidan ve ağaç dikiyoruz. Vatandaşlarımızın kitap okumadan yürüyüşe, fuardan müzeye her türlü ihtiyacını karşılayacak altyapı kuruyoruz. Her kesimden kardeşimizin huzur içinde vakit geçirebileceği, günde 1 milyon insanın yararlanabileceği bir eser çıkartıyoruz.


"MASKELERİ BİR KEZ DAHA DÜŞTÜ"


-Kayıtlara göre, resmi rakam, 560 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu program... 'Zulüm 1453'te başladı' dediniz. Senin avanen İstanbulumuzun duvarlarında bunları yazdı. Yalan ve iftira ile millet bahçesi projesi üzerinden bize saldıranlara verilmiş en güzel cevabı pazar günü orada verdik.

-İşi güya ağaç dikmeyi teşvik etmek olan, işi şehirlerimiz daha yaşanabilir yerler hale getirecek projeler olan pek çok kuruluş var ancak bunlar bizim yaptığımız her projede, attığımız her adımda karşımıza dikilmişlerdir. Beklerdik ki aynı çevreler yanımızda olsun, karşı çıkanlara 'Durun' desinler. Bunlardan millet bahçesi tartışmalarında bıraktım eylemi, en küçük ses çıktığını gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü bunların derdi çevre, ağaç değil. Kendi kısır ideolojik saplantılarına çevreyi ve ağacı malzeme yapanların maskeleri Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi tartışmasında bir kez daha düşmüştür.
-Bu ülkede bizden daha samimi çevreci yoktur, ağaç sevgisi bizden daha fazla kimsede yoktur. İnşallah fethin 570. yıl törenlerini Atatürk Havalimanı millet bahçesinin tamamlanan törenlerinde yaparak bu kifayetsiz muhterislere hak ettikleri cevabı bir kez daha vereceğiz.


"ŞİMDİ SUYU VAN'DA BULAMAZDINIZ"


-Kılıçdaroğlu Van'da terör örgütünün ağzıyla konuşarak aklınca Kandil'e selam çakıyor. Bu şehri 2011'deki depremin ardından adeta sıfırdan, yeniden inşa ettiğimizden bile adamın haberi yok. O depremden sonra Van'ın ne halde olduğunu biliyor musun sen 'bay Kemal'? Van'da eğer PKK örgütünün uzantısı olanlar görevde olsaydı şimdi suyu olan Van bulamazdınız.

-CHP'ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum, Van'daki kardeşlerime sesleniyorum. Van'daki o felaketi yaşadınız. İlk gecen beri yanınızda olan, Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıydı.

-Belediye başkanvekili yöntemini öyle anlatıyor ki sanırsınız ses Kandil'den geliyor. Kendi belediye başkanlarının güya hizmetlerini anlatırken öyle rakamlar veriyor ki toplamı bizim bir ilçe belediyemizin yaptıklarına denk gelmiyor. Bay Kemal, suyu akmayan musluğu açmak suretiyle çok büyük yatırım yaptığını söyleyecek kadar zavallı.
-Van'ı İranlılar için nasıl cazip hale getireceğini anlatan da Kılıçdaroğlu, ülkemize gelen yabancı yatırımcıları en aşağılık şekilde tehdit eden de Kılıçdaroğlu. Çünkü bu zat yalancı, omurgasız, bir proje, bir aparat.

-Devlette devamlılık esastır. Söke söke, bu ülkede yargı var. Şakır şakır ödemeye mecbursun. Ben CHP'nin milletvekili olmuş olan müteahhitlere, 'Bu CHP'nin müteahhididir, buna ödeme yapmam' demedim ki. Bizde böyle bir kin yok.

-Bu zatın Demirtaş'ından Kavala'sına, FETÖ'sünden PKK'sına kadar Ankara'dan İstanbul'a yürümekten başka çabası var mı? Türken Vakfı'nın yurdunu dile dolayan zatın FETÖ'nün Amerika'daki okul görünümlü fitne yuvalarından şikayetçi olduğunu hiç görmedik. Bu yurdun Amerika'da eğitim görecek öğrencilere hizmet vermek üzere yapıldığını biliyoruz. Bu zatı daha da çatlatacağız, daha da kıvrandıracağız.
-Kılıçdaroğlu'nun hakkını yememek lazım. 2023 Haziran'da yapılacak seçim için rakip gördüğü herkesi ya aynı masada toplayarak kendine tabi kıldı ya da ince manevralarla saf dışı bırakmaya çalıştı. Konu kendi siyasi ikbali olunca 'Ya benimle olun, ya önümden çekilin' diyerek nasıl şahinleştiğini ibretle takip ediyoruz. Bu zatın her ağzını açtığında hakkını savunduğu biri cezaevinden 6'lı masanın tüm taraflarına 'Kendinize gelin' diye ayar verdi ama hiçbirinin sesi çıkmadı. Herhalde soluk borularını tutan el ses çıkarmalarına izin vermedi. Bunların kimlerle hangi masada toplanacakları, kimi aday gösterecekleri kendi bilecekler iştir.


KILIÇDAROĞLU'NA 10 SORU
Buradan ben Kılıçdaroğlu'na ve milletime sesleniyorum, birkaç soru sormak istiyorum. Kesin, kati, net cevap vermesini bekliyorum. Bu delikanlılığı yaparsa kendisini siyaseten ve tıbben mazur görmekten vazgeçip muhatap almaya başlayabiliriz.
1) Bölücü terör örgütün bütün unsurlarını, tüm terör örgütlerini siyasi uzantıları, medya destekçileri, yurt dışında bağlantılarıyla en şiddeti şekilde lanetliyor mu lanetlemiyor mu?

2) Türkiye'nin PKK ve YPG'ye karşı sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu desteklemiyor mu?

3) İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği tartışmalarında bir kez daha ortaya çıkan Batı'nın terör örgütlerine ve milli çıkarlarımıza karşı riyakar politikaların yanında mı değil mi?

4) Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'de verdiği milli mücadelede ülkemizin safında mı?

5) Dünyanın yaşadığı ekonomik boyutun ülkemize etkilerine karşı sürdürdüğü mücadeleye en azından ilkesel düzeyde destek veriyor mu vermiyor mu?
6) Mahkeme kararları ve kurum açıklamalarıyla yalan olduğu tescillenmiş iddiaları bir kenara bırakıp siyaseti ülkenin çıkarları üzerinden yürütmeye var mı yok mu?

7) Siyasi stratejilerini yabancı ülke temsilcilerini hazırlatıp onaylatmak yerine kendi partisinin mensuplarıyla belirlemeye yönelecek mi?

8) Asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu etmiyor mu?

9) Partisi içindeki her türden terör örgütü destekçisini, hırsızı, tacizciyi, tecavüzcüyü, istismarcıyı tasfiye etmeyi düşünüyor mu?

10) Yüreği yetip 2023'te cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı?