Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Harekat Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'dan harekat ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Erdoğan yaptığı açıklamada, mücadelenin Kürtlerle değil terörle olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Harekat Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan önemli açıklamalar.

Terörle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılık Konulu Üçüncü Meclis Başkanları Konferansı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Barış Pınarı Harekatı 'na ilişkin son bilgileri paylaştı ve değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütlerinin arkasında Türkiye ile yüz yüze hesaplaşmayı göze alamayan güçler daima olmuştur, bugün de vardır.

Pek çok sorun terör kılıfı altında gizlenmektedir, yaşadığımız sıkıntıları coğrafyamızın kaderi değildir.

Kuzey Irak ve Suriye'de yürüttüğümüz operasyonlar asla bu ülkelerin egemenlik haklarını hedef almıyor.

Tüm dostlarımızdan bu operasyona destek bekliyoruz. Güvenlik olmadan barış olmaz.

Fırat’ın doğusunu terörden temizleyerek ülkemizdeki Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini sağlayacağız.

ABD ve Batı bizlere diyor ki, 'Siz Kürtleri öldürüyorsunuz'. Kürtler bizim kardeşimizdir. Bizim bu mücadelemiz Kürtlerle değil, terör örgütleriyledir.

YPG, DEAŞ bunlar bir terör örgütüdür. Batı PKK'ya terör örgütü diyor, onun yan kolu olan YPG'ye terör örgütü demiyor. Kürtler bizim kardeşimizdir, bizim mücadelemiz terör örgütleriyle.

Biz Suriye'yi bölmeye değil, parçalamaya değil, orada tüm varlıklarıyla Arabıyla, Kürdüyle, Ezidisiyle hepsinin hukukunu korumak için mücadele ediyoruz. Koalisyon güçlerinin derdi bu değil.

Biz Türkiye olarak 911 kilometre sınırımız olan ve attığımız bu adımı asla durdurmayacağız, kim ne derse desin durdurmayacağız. Bize sağdan soldan tehditler geliyor, harekatı durdurun diye. Trump’a da söyledim diğerlerine de söyledim, bunu durduracaksanız durdurun dedim durdurmadınız, o zaman biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Havan topu atışlarıyla 1 yaşındaki bebek öldü, 10'a yakın insan öldü, daha ne kadar bekleyeceğiz. Biz orada yaşayanların da hukukunu korumak için harekat yapıyoruz. 

Bu bölgeyi terk edecekler. Biz bu bölgeyi güvenli bölge olarak ilan ettik. Kim için? Ülkemizde yaşayan Suriyeli mülteciler için."

KAMUBULTEN.COM  | ANKARA