Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Güvenlik Soruşturması Açıklaması Geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan güvenlik soruşturması hakkında bir açıklama geldi. Peki güvenlik soruşturması yeniden gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Güvenlik Soruşturması Açıklaması Geldi

Son dakika : Güvenlik soruşturması açıklaması.

Milletvekilleri ile son haftalarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ,vekillerin sorunlarını , vatandaşlardan gelen talepleri dinliyor. Bu görüşmelerden sonuncusu geçtiğimiz gün yapıldı. Yapılan toplantıda güvenlik soruşturması meselesi gündeme geldi.

AYM İPTAL ETTİ

OHAL sonrası getirilen güvenlik soruşturması, AYM tarafındna anayasaya aykırı olduğu gerkeçesiyle iptal edildi. İptal kararı sonrası AK Parti bir torba yasa hazırladı ve bu düzenlemeyi meclise getirdi. 

Düzenleme meclise geldi ama itirazlar ve muhalefet partilerinin şerh koyması nedeniyle güvenlik soruşturması geri çekildi. Tekrar görüşülmek üzere geri çekilen güvenlik soruşturmasının sadece askerler için yürürlüğe gireceği bildirildi. 

Uzun süredir beklenen soruşturma düzenlemesi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın bir açıklama yaptığı iddia edildi. Milletvekilleri ile yapılan görüşmede güvenlik soruşturmasının gündeme gelmesi sonrası Erdoğan , soruşturmadan vazgeçmelerinin söz konusu olmayacağını söyledi. Mağduriyetlerin olmaması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin güvenliğini de düşünmeleri gerektiğini söyleyerek,  "Mağduriyet olmamalı ama devletin güvenliği söz konusu, o yüzden araştırmamız lazım. Güvenlik soruşturması uzuyorsa, bir şey olabilir. Örnekleri getirin baktıralım" dedi.

Peki sizce soruşturma gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.