Bölücü Mikail Özdemir, Ali Aktaş, Rıza Altun ve Emrullah Dursun Vuruldu

Son dakika haberi: MİT ve TSK tarafından düzenlenen ortak operasyonda , bölücü terör örgütü PKK'nın lider kadrosundaki isimler vuruldu.

Bölücü Mikail Özdemir, Ali Aktaş, Rıza Altun ve Emrullah Dursun Vuruldu

Bölücü örgüt PKK'ya büyük darbe.

MİT ve TSK tarafından ortak düzenlenen operasyonla PKK elebaşı Cemil Bayık 'ın en yakın adamlarından olan Rıza Altun ve beraberindeki kişiler vuruldu.

Güvenlik birimlerinden yapılan son dakika bilgilerine göre, MİT ve TSK tarafından düzenlenen ortak operasyonda 21 Mart Perşembe günü PKK elebaşlarından olan hain Bayık'ın en yakın adamlarından olan Rıza Altun ve beraberindeki isimler Kandil 'de vuruldu.

Düzenlenen operasyonda, aralarında bölücü  hain terör örgütü PKK 'nın sözde Dış İlişkiler Sorumlusu "Navdar" kod adlı Mikail Özdemir, PKK'nın Sözcüsü "Serhat Varto" kod isimli Emrullah Dursun ve Kandil Bölgesi Sorumlusu "Sinan Sor" kod adlı Ali Aktaş'ın bulunduğu üst düzey örgüt mensupları da etkisiz hale getirildi.

MİT tarafından Rıza Altun'un Kandil'in İran sınırına yakın bölgede bir toplantı yapacağının öğrenilmesi üzerine, operasyon hazırlıkları başladı. Bu kapsamda Rıza Altun'un kullanabileceği tüm yollar ve araçlar kontrol altına alındı.

PKK'nın lider kadrosunda bulunduğu öğrenilen terörist Altun 'un, Mikail Özdemir ve Emrullah Dursun ile birlikte Kandil'in İran sınırı yakınlarındaki Abu Bakra Köyüne gittiğinin tespit edilmesi üzerine TSK uçakları tarafından bir hava harekatı yapılması için gerekli koordineler kuruldu ve hemen harekete geçildi. 

Harekete geçilmesinin ardından öğle saatlerinde MİT; tespit ettiği koordinatları TSK 'ya iletti ve TSK bu koordinatları vurdu. 

Harekat sonucunda PKK'nın dış temaslarını koordine eden terörist Mikail Özdemir ve örgütün Dış İlişkiler Komitesinde faaliyet gösteren Emrullah Dursun'un da aralarında bulunduğu üst düzey terör örgütü üyeleri öldürüldü.

Terör örgütünün bölgede bulunan uluslarası aktörlerle temaslarını gerçekleştiren ve bazı yabancı basın organlarında sözde "Dışişleri Bakanı" diye lanse edilen Rıza Altun ise operasyonda ağır yaralandı. Altun'un akıbeti henüz bilinmiyor.

Yapılan bu operasyon ile örgütün bölgedeki ilişkilerini yöneten kadrolar büyük darbe alırken, harekat hem bölgedeki aktörlere bir mesaj hem de PKK'nın TSK'dan saklanmak için sığındığı Kandil'in iç bölgelerinde de kurtuluşu bulunmadığı anlamına geliyor.

İŞTE TERÖRİSTLERİN VURULDUĞU O GÖRÜNTÜLER

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA