BİR İL DAHA AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatı ile Elazığ 11'inci il olarak afet bölgesine dahil edildiği belirtildi.

BİR İL DAHA AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Partinin MYK toplantısında açıklamalarda bulunanAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili konuştu. Afet bölgesine 1 ilin daha dahil edildiğini belirten Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir." Dedi.

Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

"Depremin meydana geldiği andan itibaren devlet o günden bugüne üstün bir gayret sarf ediyor. Şimdiye kadar 3 binden fazla artçı deprem gerçekleşti. İkinci depremin olduğu sırada biz Adana'ydık. Yoğun bir şekilde hissettik ki merkez üssünün ne kadar kuvvetli olduğunu gösteren bir şey.

Yüzyılın yaşan en büyük afeti ile karşı karşıya olduğumuzu dile getiren Çelik; ”35 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Sadece Türkiye'deki kurumların değerlendirmesi değil dünyadaki önemli kurumların değerlendirmesi bölgede son 100 yılda yaşanan en büyük doğal afetle karşı karşıyayız.

200 binden fazla vatandaşımız başka yerlere tahliye edilmiş oldu. Yiyecek, içecek, barınma ihtiyaçların karşılanması bakımından mücadele çok güçlü şekilde veriliyor. Hepimiz afet bölgelerinde vatandaşlarımızla beraber olmak için siyasi tartışmaların parçası olmadık, hala da olmayacağız.

10 bin kişiye yakın uluslararası yardım ekibi buraya gelmiştir. Maddi ve ayni yardımları saymıyorum bile. Devletlerin gücünü kapasitesini aşan bir afet olduğu konusunda herkes mutabık. Burada tabii ki ulaşılamayan yerler, sıkıntılar, aksaklıklar elbette olmuştur. Ama sahaya hakim olan asli şey kardeşlik, dayanışma, koordinasyondur.”