Belediyeye Dev Rüşvet Operasyonu 224 Şüpheli

Son Dakika. Kadıköy Belediyesine dev rüşvet operasyonu düzenlendi. Belediye operasyonunda 224 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Belediyeye Dev Rüşvet Operasyonu 224 Şüpheli

Kadıköy Belediyesi'ne rüşvet ve sahtecilik operasyonu düzenlendi. Çoğunluğu bu belediyede görevli olan Zabıta memuru ve belediye mühendisi olmak üzere 54 kişisi kamu görevlisi olan 224 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul merkezli olan bu operasyon toplamda 5 farklı şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. İstanbul ile beraber İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak’ta da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yürütülen soruşturma kapsamında; Örgütlü olarak Rüşvet Almak, Vermek, Aracılık Etmek ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarından çoğunluğu Kadıköy Belediyesinde görevli zabıta personeli ile belediye mühendislerinin de aralarında bulunduğu 54’ü kamu görevlisi olan 224 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Sabah saatlerinde bu karar sonrası belirtilen 5 ilde eş zamanlı operasyonlar yapıldı.