Bedelli Askerlik Kalıcı Oldu-Terhisler Başlıyor

Askeralma Kanun Teklifi yürürlüğe girdi ve terhisler için geri sayım başladı. İlk terhisler Cuma günü olacak. İşte detaylar.

Bedelli Askerlik Kalıcı Oldu-Terhisler Başlıyor

Askeralma Kanunu Resmi Gazete 'de yayımlandı.

Kanunun Resmi Gazete 'de yayımlanması sonrası terhis bekleyen askerler büyük sevinç yaşadı. En çok merak edilen konu ise terhislerin ne zaman başlayacağı konusu oldu. 

Konu ile ilgili açıklama geldi ve askerler , Cuma gününden itibaren terhis edilmeye başlanacak. 

Söz konusu kanuna göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı  olan her erkek için askerlik çağı, nüfus kayıtlarına göre 20 yaşına girdikleri sonra askere alınacak. Askerlik süresi 6 aya düştü. 1 ay zorunlu askerlik yapan gençler , isterlerse bedelli askerlik yapabilecek. Bedelli yapmayacak her genç 5 ay daha askerde kalacak.

Toplamda 6 ayın ardındna terhis olmak isteyen askerler gidebilecek. Askerde kalmak isteyenler ise 6 ay daha kalabilecek ve kaldıkları süre boyunca en az asgari ücret tutarında maaş alacak. Sınır birliklerinde çalışan gençler ise 3300 TL maaş alacak. 

BEDELLİ ÜCRETİ

1 ayın ardından askerliğini bedelli yapacak gençler , 31 bin TL civarı para verip askerlik yapmayacak.  Bedelli ücreti peşin ödenecek. 

Bedelli yapmaya hak kazanan bir genç , vazgeçerse bir daha bedelliden faydalanamayacak. 

ASKERE BAŞLAYANLARA BEDELLİ ASKERLİK YOK

Fiili askerlik hizmetine başlayan gençlere,  bakaya kalanlara ve yoklamasının yapıldığı tarihte yoklama kaçağı veya saklı olanlar bedelli askerlikten faydalanamayacak.

KAÇAKLARA 1 KASIM'A KADAR SÜRE
 

Kanuna göre, her ne sebeple olursa olsun, henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış yoklama kaçağı, bakaya veya saklı olanlardan istekli olanlar, 1 Kasım 2019 tarihine kadar başvurmaları ve bu tarihe kadar bedelli askerlikle ilgili belirlenen bedeli peşin ödemeleri şartıyla kuraya tabi tutulmaksızın bedeli askerlikle ilgili hükümlerden yararlanabilecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA