Bartın Maden Ocağı Patlamasında Kurtarılanlar, Kalanlar, Hareketsizler!

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında çok şiddetli bir patlamanın meydana gelmesi ile beraber olay yerine çok sayıda Sağlık ekibi sevk edilmişti. Bartın Valisi Nurtaç Arslan'ın yapmış olduğu açıklamalara göre; içeride 49 işçi olduğu belirtildi. Bu işçilerden 14'ü kurtarırken, geri kalan işçileri kurtarmak amacıyla çalışmalar devam ediyor. Diğer taraftan Amasra Belediye Başkanı Recep Çakır ise yapmış olduğu açıklamada çip yöntemi ile takip edilen artı işçinin hareketsiz bir şekilde durduğu

Bartın Maden Ocağı Patlamasında Kurtarılanlar, Kalanlar, Hareketsizler!

Yer Altında İşçiler Var

Maden ocağından gelen son dakika bilgilere göre patlamanın 350 metre aşağıda meydana geldiği ve yer altında işçilerin mahsur kaldıkları belirtildi. Ekiplerin, işçileri kurtarmak amacıyla çalışmalarını devam ettirdiği aktarıldı. 

Maden ocağında toplamda 400 işçinin çalıştığı ve bu patlamanın 4 - 12 vardiyası arasındaki işçilerin çalışması esnasında meydana geldiği öğrenildi.


Şimdiye Kadar 14 İşçi Çıkarıldı

Bartın valisi Nurtaç Arslan tarafından yapılan açıklamaya göre şimdiye kadar 14 işçinin çıkarıldığı aktarıldı. Saat 18.15 sıralarında -300 kotta bir patlama olduğu bilgisinin kendilerine ulaştığı ve -250 kotta ise 74 tane arama kurtarma ekibinin çalışmaları devam ettiğini söyledi.

-350 kotta 5 kişinin olduğunu ve bu işçileri kurtarmak amacıyla çalışmalarının devam ettiği kişinin kendi imkanları ve kurtarıldığını ve şimdiye kadar altısı yaralanan çıkarıldığını söyledi.