Bartın Maden Kazasında Yeni Gelişme: Adliyeye sevk Edildiler

Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen ve 41 vatandaşımızın yaşamını yitirmesine sebep olan maden faciasıyla alakalı aralarında müessese müdürünün de bulunduğu 24 şüphelinin adliyeye sevk işlemleri sürüyor. Şüphelilerden 13'ü emniyetteki işlemlerinin sonrasında yoğun güvenlik önlemleri altında Amasra Adliyesi’ne sevk edildi.

Bartın Maden Kazasında Yeni Gelişme: Adliyeye sevk Edildiler


Alınan bir son dakika haberine göre Türkiye Taş Kömürü Amasra müessese müdürlüğüne bağlı maden ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen patlamada 41 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 11 işçi ise yaralanmıştı. Meydana gelen bu patlamanın sonrasında aralarında Türkiye Taş Kömürü Amasya Müessese Müdürü Cihat Özdemir'in de bulunduğu 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. İstanbul'da bulunan bir şüphelinin ise bir yakınının tedavisine refakatçilik yaptığı gerekçesiyle daha sonra gözaltına alınacağı bilgisi paylaşıldı.


Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında müessese müdürü, müessese müdür yardımcıları, işletme müdürü, şube müdürleri ile vekilleri, işletme baş mühendisi, elektrik, makine, maden, jeoloji, emniyet elektromekanik mühendisleri, emniyet, sondaj, hazırlık, elektrik ve kartiye şeflerinden oluşan 24 şüphelinin Amasra Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlandı.


Adliyeye Sevk Edildiler

Gözaltında işlemleri tamamlanan 24 şüpheli bu sabah saatlerinden itibaren Amasra Adliyesi’ ne sevk edildi. Aralarında müessese müdür yardımcısı ile mühendislerin bulunduğu 13 kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında Amasra Adliyesi’ne sevk edildi.


Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan 242 sayfalık dosyada gözaltında bulunan şüphelilere ihmaller ve alınması gerekli olan önlemlere ilişkin sorular iletildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheli kişilerin gruplar halinde adliyeye sevk edilmesinin gün içerisinde devam etmesi bekleniyor.