Bakanlıktan Flaş Momo Uyarısı (Momo Nedir , Tehlikeleri Nelerdir?)

Son dakika haberi: Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan 'dan Momo ile ilgili son dakika uyarısı geldi. Peki Momo nedir? Momo 'nun tehlikeleri nelerdir? İşte detaylar ve uyarılar.

Bakanlıktan Flaş Momo Uyarısı (Momo Nedir , Tehlikeleri Nelerdir?)

Bakanlıktan son dakika Momo açıklaması.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yaptığı son dakika açıklamasında, uzun saçları ve sıra dışı görüntüsüyle korku filmi karakterini andıran "Momo" isimli bir çizim ve çocuklara yönelik diğer sanal tehditler konusunda ailelere önemli uyarılar yaptı ve ve gençleri uyardı.

Sayan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, çocukları "Momo" ve benzeri tehlikelere karşı korumak için Bakanlık koordinasyonunda Bilgi Teknolojileri Kurumu ve diğer kurumların topyekun bir mücadele içinde olduğuna yer verdi.

İnternet üzerinden güvenli kullanımı kapsamında verdikleri eğitim ve seminerlerde en önemli başlıklardan birisinin de siber zorbalık olduğuna işaret ederek açıklamasına başlayan Bakan Yardımcısı Sayan şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle çocuklarımızın güvenliğini hedef alan bu tür tehlikelere karşı aileler de çok dikkatli olmalı. Yavrularımızı risklerini tam olarak bilmedikleri dijital bir dünyada yalnız bırakmayalım."

"Mavi Balina", "Momo" gibi oyunları oynayan çocuklarda depresyon, bunalım ve kaygı bozuklukları, davranış sorunları ve suça eğilimin gibi beklenmeyen davranışların çokça  arttığına dikkati çeken Sayan, sanal zorbalık içeren bu oyunların özellikle küçük yaştaki çocukları hedef aldığını aktardı.

Çocukların video içerikler seyrederken yalnız bırakılmaması gerektiği vurgulayan Sayan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Çocukların ekrana bakarak geçirdiği zamanı ve faaliyetlerini gözlemleyin. Çocuk profiline sahip video sitelerine yönlendirin. Mutlaka çocuk profilinin açık ve izleme geçmişinin aktif olmasına dikkat edin. Çocuğunuzun kullandığı bütün elektronik cihazlarda ebeveyn koruma sisteminin açık olduğundan emin olun ve onunla güçlü bir iletişim kanalı geliştirerek, sorgulayıcı ve yargılayıcı bir tutum yerine arkadaşça bir yaklaşım sergileyin. Unutmayın, yasaklar çekici gelir. Bunun yerine bilgilendirip, doğru yönlendirin."

Ailelere çocuklarının davranışlarını yakından gözlemleme tavsiyesinde bulunan Sayan, çocukların ruh halinde değişiklik, iletişimde azalma gibi beklenmedik değişimler konusunda tetikte olunması gerektiğini belirtti. Sayan, çocukların yaşına uygun sitelere girdiğinden ve etik olmayan davranışları ya da şiddeti özendiren içeriklere erişmediğinden emin olunmasına dikkati çekti.

.

  • Momo oyununu oynayan kişiler, depresyon ve kaygı atakları geçirebilmektedir.
  • Momo, kullanıcıları tehdit ve taciz edebilmektedir.
  • Momo'la mesajlaşılması halinde kişisel bilgileriniz çalınabilmektedir.
  • Momo'ya geri dönüş yapan kişilerden zorla para elde edebilemektedir.
  • Şiddet öven bir dile yer verilebilmektedir ve kişiler intihara teşebbüse edebilmektedir.