Bakan Nebati, Konut Fiyatlarını Yükselten Fırsatçıları Sert Uyardı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, dün akşam açıklanan konut finansman paketleri sonrasında konut fiyatlarını yükselten fırsatçıları sert bir dille uyardı.

Bakan Nebati, Konut Fiyatlarını Yükselten Fırsatçıları Sert Uyardı!

Dün gece yapılan kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut finansman paketi müjdesini paylaştı. Erdoğan yapmış olduğu açıklamada, evi olmayan vatandaşların konut sahibi olmaları için 2 milyon TL'ye kadar alınacak sıfır konutlarda vatandaşın ilk evi olması şartıyla 10 yıla kadar 0,99 faiz oranlı konut kredisi verileceğini duyurdu.

Projenin amacı vatandaşı uygun maliyetle ev sahibi yapmak

Ancak Erdoğan'ın bu açıklamasından kısa bir süre sonra konut sahiplerinin satışta olan konutlarının fiyatlarını fahiş derece yükseltikleri iddiaları ortaya atıldı ve konu sosyal medyada epeyce tartışıldı. Tartışmalar devam ederken,  Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'den konut fırsatçılarına sert bir dille uyardı geldi. Konut finansman porjesini temel amacının vatandaşları uygun maliyetle ev sahibi yapmak olduğunu hatırlatan Bakan Nebati aynı zamanda bu projenin bir amacınında konut fiyatlarında ki dalgalardan vatandaşları korumak olduğunu aktardı. 

Fırsatçılara karşı gerekli adımlar atılacak

Bakan Nebati tüm çabalara rağmen internet ortamında bazı fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği "fahiş" artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ettiklerini vurguladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati fahiş fiyat artışları karşısında vatandaşları mağdur etmeyeceklerini, fırsatçılar karşısında ilgili adımları atacaklarını ve bu tip durumlara müsamaha göstermeyeceklerini sözlerine ekledi.