Askerlik Kanunu Salı Günü Oylanacak-Eğer Toplantı Yeter Sayısı Olmazsa..

Tek tip askerliğe geçilmesini ön gören kanun teklifi TBMM Genel Kurulu 'nda salı günü oylanması bekleniyor. Toplantı yeter sayısı olursa askeralma kanun teklifi TBMM 'de oylanacak ve en geç Çarşamba günü Resmi Gazete 'de yayımlanacak. Peki Salı günü nihai oylama yapılır mı?

Askerlik Kanunu Salı Günü Oylanacak-Eğer Toplantı Yeter Sayısı Olmazsa..

Yeni askerlik sistemi Salı günü çıkacak mı? Yoksa gecikecek mi?

Milyonlarca vatandaşın büyük bir merakla beklediği yeni askerlik sistemi ile ilgili geçtiğimiz Çarşamba günü bir açıklama gelmiş ve nihai oylamanın Salı günü yapılacağı ifade edilmişti. 

Bu açıklama sonras Perşembe günü de devam eden askerlik oylamasında tüm maddeler oylandı ve TBMM Genel Kurulu 'nda kabul gördü. Tüm maddeler tek tek oylandıktan sonra geriye nihai oylama kaldı.

Nihai oylama ise 25 Haziran 2019 Salı günü yapılacak. Saatler 15.00 'ı gösterdiğinde Genel Kurul toplantısı başlayacak. İlk olarak gündem dışı konular görüşülecek ve milletvekillerine 1 'er dakikalık süre verilecek.

Gündem dışı konuşmaların ardından öneri, kanun tekliflerine geçilecek ve yeni askerlik sistemine geçilmesini öngören Askeralma Kanun teklifi Genel Kurul 'da milletvekillerinin oyuna sunulacak.

TOPLANTI YETER SAYISI OLURSA

Yeni sistemde TBMM 'de 600 milletvekili var. Genel Kurul 'un toplanması için toplantı yeter sayısının sağlanması gerekiyor. Toplantı yeter sayısı 1/3 'tür. Yani 200 milletvekili Genel Kurul 'da hazır bulunursa Genel Kurul toplanacak. 

200 'ün altında vekilin olması durumunda Genel Kurul Çarşamba 'ya ertelenecek. 

SALI GÜNÜ YENİ ASKERLİK NİHAİ OYLAMASI YAPILIR MI?

Salı günü , toplantı yeter sayısının olursa Askeralma Kanun Teklifi oylanacak ve Resmi Gazete 'de yayımlanması için Cumhurbaşkanlığı 'na gönderilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın da imzası sonrası Çarşamba günü Askeralma Kanun Teklifinin Resmi Gazete 'de yayımlanması ve yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Toplantı yeter sayısı sağlanmazsa yasa teklifi Çarşamba ya da Perşembe 'ye ertelenebilir. Ancak toplantı yeter sayısının olması ve kanunun Salı günü TBMM'den tamamen geçmesi bekleniyor.

Fakat burada başka bir durum var. İstanbul 'da Pazar günü yapılacak seçimlerde yine bir itiraz süreci olması ve oyların yeniden sayılması kararı milletvekillerinin İstanbul'da kalmasına , Genel Kurul 'a gelmemesine neden olabilir. 

Tek tip askerlik bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLA

GELİŞMELERDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN