Asgari Ücrete Zam Var Mı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Umutlandıran Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamalarla temmuzda asgari ücrete zam gelme ihtimalini kuvvetlendirdi.

Asgari Ücrete Zam Var Mı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Umutlandıran Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuştu. Erdoğan’ın açıklamaları milyonlarca asgari ücretlinin Temmuz ayına umutlanarak girmesini sağlayacak.

Asgari Ücret ve enflasyon farklarına ilişkin olarak yapılan açıklamada Temmuzda her kesimin rahatlatılacağını belirtti.

Erdoğan, ekonomi ile ilgili ‘’Türkiye Ekonomi programını kararlılıkla uygulayacağız. Bu konuda her gün yeni adım atıyoruz. İnsanlarımızın döviz ve altın tasarrufu alışkanlıklarını TL'ye yöneltmek için çeşitli alternatifler sunuyoruz. Milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız’’ ifadelerini kullandı.

Enflasyon Kamburundan Kurtulacağız

Enflasyonla ilgili ‘’Aralık ve Ocak gerçekleşmeleriyle enflasyonun sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 Şubat ve Mart aylarından itibaren önemli ölçüde geride bırakmış olacağız. Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek adımlar atıyoruz. Herkesin hesabını, planını buna göre yapmasını özellikle tavsiye ediyorum. Hedeflerimizden de programımızdan da çalışmalarımızdan da kararlılığımızdan da en küçük bir geri adım atmak olmayacaktır. Rasyonel gerçeklerle izah edilemeyecek fiyat artışlarına karşı hukuki ve idari tedbirler geliştiriyoruz. Hem ümitlerimizin hem de hedeflerime ulaşma ihtimallerimizin en güçlü olduğu dönemdeyiz. Yaşadığımız acılar elde edeceğimiz sonuçlara fazlasıyla değecektir. İş insanları ve milletimizin kafasını karıştırmak için karamsarlık pompalayanların derdi ülkemiz değildir. Dünyanın dört bir yanında yaşanan sıkıntıları görmezden gelip ülkemizi batıyor bitiyor yaygarasıyla değerlendirmek isteyenleri 3 gruba ayırabiliriz’’ dedi.

Enflasyon Farkıyla Milletimizin Her Kesimini Rahatlatacağız

Vatandaşın geçim koşullarının iyileştirileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Bunların endişesi reel ekonomiyle büyüyen Türkiye'den eskisi kadar kazanç sağlayamayacak olanlardır. İlk gruptakilerin yönlendirmesiyle hareket eden akademisyen, gazeteci görünümlü tetikçiler bulunuyor. Tetikçiler çok da adam yerine koymuyoruz. Üçüncü grupta ise hükümetimize, ittifakımıza besledikleri husumetten dolayı her şeye körü körüne saldıranlar bulunuyor. İlk iki grubun en çok istismar ettiği de bu kesimdir. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız’’ açıklamasını yaptı. Bu açıklamalarla asgari ücretliler zam konusunda biraz daha ümitlendi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /