Asgari Ücret Bugün Açıklanacak Mı

Milyonların merakla beklediği asgari ücret tespit komisyonun üçüncü toplantısı gerçekleşti. TÜRK-İŞ 9 bin lira resmi teklif açıklaması yaparken asgari ücretin bugün açıklanıp açıklanmayacağı ile ilgili açıklama geldi.

Asgari Ücret Bugün Açıklanacak Mı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen asgari ücret toplantısının üçüncü oturumu da sona erdi. Toplantının sonlarına doğru katılan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Kameralar karşısına geçen Atalay, 20 gündür devam eden bir sürecin olduğunu ve kendisini 1 saat önce davet ettiklerini belirterek "Biz ayın birinde de dedik ki TÜRK-İŞ 40 senedir bir araştırma yapıyor Türkiye'de. İşte yoksulluktur, açlıktır bunun gibi.

TÜRK-İŞ'in açlık sınırı 7 bin 785 lira, yoksulluk sınırı 10 bin lira. Böyle bir ifade kullandık. 20 gündür TÜRK-İŞ'in teklifi 7 bin 785... Bizim böyle bir teklifimiz olmadı. Şimdi komisyona söyledim. TÜRK-İŞ'in resmi teklifi 9bin liradır. Verirlerse masaya oturup imzalarız, vermezlerse o meselenin içinde olmayız" dedi.

Atalay bu açıklamalardan sonra bakanlık binasından ayrıldı.

Asgari Ücret Bugün Açıklanacak Mı?

Konuyla ilgilil son gelişmeleri aktaran CNT Türk Muhabiri Alparslan Çınar şu ifadeleri kullandı; “TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ’in teklifi 9 bin lira anlaşırsak masaya otururuz, anlaşamazsak imzalamayız ifadelerini kullandı. Masadan karar çıkarsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağı ve Erdoğan’ın açıklayacağını ifade etmiştik. Ergün Atalay, bugün akşam ‘Külliye’de yok’ ifadelerini kullanmış oldu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /