Almanya'ya Vasıflı Vasıfsız 10 Bin Türk Personel Alımı Yapacak | İŞKUR'dan

Almanya'da çalıştırmak üzere ilk etapta 10 bin personel alımı yapılacak. Farklı kadrolarda istihdam etmek üzere vasıflı ve vasıfsız personel alımı için önemli açıklama bugün geldi.

Almanya'ya Vasıflı Vasıfsız 10 Bin Türk Personel Alımı Yapacak | İŞKUR'dan

Almanya’da son 10 yıldır 15 farklı havalimanı ile bağlantılı şekilde çalışmakta olan ve binlerce Türk vatandaşına iş kapısı olan OBM Türkiye binlerce Türk vatandaşına Almanya’da yeni iş müjdesi verdi.

İstanbul 'da düzenlenen toplantıda çalışma koşulları ile ilgili konuşan OBM Türkiye Genel Müdürü Osman Taş şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’ye gelme sebeplerimizdeki en büyük neden Türk olmam. Kendi milletimin Almanya’ya gitmesine yardımcı olma amacıyla buraya geldim. Şu anda kaynakçı, hemşire, yer hizmetlerinde vasıfsız eleman ihtiyacımız var. Ankara, İstanbul ve Antalya şubelerimizi açtık.

Yabancı işçi yasası 1961’den bu yana mevcut. 2010’da yeni bir düzenleme yapıldı kölelik gibiydi ama yasa yürürlüğe girmedi. Projeler üzerine konuştuk, araştırmalar yaptık. İki senedir bu konu üzerine konuşuyoruz ve geçen hafta bütün onayları aldık ve şansımıza Almanya da bunun açıklamasını yaptı. Artık 3. Devletlerden vasıflı ve vasıfsız işçi getirebileceğiz "

MASRAFLARIN TAMAMI

İlanlar ile alacakları personelleri kendi bünyesinde çalıştıracaklarını söyleyerek açıklamasını sürdüren Taş, şu ifadeleri kullandı:

“Bütün masrafların tamamını kendimiz karşılıyoruz. Üzerine basarak söylüyorum, para talep etmiyoruz ve kimseye 1 kuruş para kaptırmasınlar. Sözleşme 18 ay. Bu sürede eleman 18 ay boyunca yalnızca bizim yanımızda çalışır. Çalışma vizesini de bu şekilde alıyoruz. O nedenle Almanya kendisini garantiye alıyor ve bu nedenle işsizlik parası hakkı olmuyor. Şu anda Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerden gelip 2 gün çalışıp işsizlik parası alıyorlar. Bu durum kanunen böyle. Eğer başka yerle anlaşırsa, 6 sonra bizden ayrılıp Türkiye’ye gelip aynı kontratını yeniden yapabilir.”

"Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlamada yardımımız olsun isteriz” diyerek sözlerini sürdüren Taş, "Zaten yurt dışına işçi olarak gidecekleri için, bunun yüzde 70-80’i döviz olarak geri dönecek. Kanunen işçinin parası yüzde 50 Almanya’ya yüzde 50 de Türkiye’ye yatıyor" dedi.

BAŞVURULAR İŞKUR'DAN

Ankara ’da İŞKUR ile iletişim halinde olduklarını söyleyerek açıklamasını sonlandıran Taş, “Sürekli danışıyoruz. Listemizi hazırlıyoruz ve onlar da bize isimleri gönderiyor. İsimlerin üzerinden geçip ona göre hareket ediyoruz. Çok başvuru olacağını düşünüyorum. Vize çabuk çıkıyor ama başvurular çok olacağı için burada yoğunluk sebebiyle aksamalar olur."

İlk etapta 10 bin personel alımı yapılacak ve adaylara en az 2 bin dolar maaş verilecek.

ALMANYA İÇİN İŞ İLANLARI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

KAMUBULTENİ,.COM  | ANKARA