8´i Türk 17 Kişi Fidye İçin Kaçırıldı

Haiti'de aralarında Türk vatandaşlarının da olduğu toplam 17 kişi fidye için kaçırıldı

8´i Türk 17 Kişi Fidye İçin Kaçırıldı

Haiti'nin başkenti olan Port-au-Prince ´de bir turist otobüsüne saldıran "400 Mawazo" isimli silahlı çete, 8'i Türk vatandaşı olmak üzeri toplam 17 kişiyi fidye için kaçırdı.

Bir suikast sonucu öldürülen Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin ardından, ülkede çeteler her geçen gün güçlerini artırıyorlar.

"400 Mawazo" adlı çete tarafından kaçırılan 17 kişinin 8'inin Türk,  8´inin Haitili, otobüs şoförünün de Dominikli olduğu belirtildi. Kaçırılanların kimliği ile ilgili henüz herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Ülkenin En Kötü Çetelerinden Biri

Çete, adını İnsan kaçırma, tecavüz ve haraç vakalarıyla duyurarak ülkenin en korkulan çetelerinden biri olarak tanınıyor. Ülkede iki yıl içinde fidye için insan kaçırma olaylarında büyük artış yaşanıyor.

Haiti İnsan Hakları Analiz ve Araştırma Merkezi'ne göre geçen yıl 81 farklı ülkeden 1200'den fazla kişi kaçırıldı. Kuruluşun yaptığı açıklamada bu kişiler arasında ABD ve Kanada'dan 17 Hristiyan misyoner de var. 400 Mawozo,  kaçırdığı kişi başına bir milyon dolar talep etti. Misyonerler dört ay sonra serbest bırakıldı. Ama bu kişiler için fidye ödenip ödenmediği bilinmiyor.

Ayrıntılar geliyor...