58 Şehirde Karantina-İlk Defa Bir İlçenin Tamamı Karantinaya Alındı

İçişleri Bakanlığı tarafından art arda açıklamalar yapıldı ve karantinaya alınan yerlerle ilgili detaylara yer verildi. Açıklamada, 227 yerde karantinanın uygulandığına yer verildi. Öte yandan ilk defa bir ilçenin tamamı karantinaya alındı.

58 Şehirde Karantina-İlk Defa Bir İlçenin Tamamı Karantinaya Alındı

İçişleri 'nden karantina açıklaması.

İçişleri Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve karantinaya alınan , karantinası kaldırılan bölgelere yer verildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Küresel koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ülkemizde topyekün bir mücadele yürütülmektedir. Bu bağlamda il ve ilçelerde mülki idare amirleri başkanlığındaki umumi hıfzıssıhha kurullarından yerleşim yerlerine ilişkin karantina kararları alınmakta ve bu kararlar titizlikle uygulanmaktadır.

15.04.2020 günü saat 15.00 itibarı ile 58 ilimizdeki, 3 ilçenin tamamında, 2 ilçenin merkezinde, 6 beldede, 85 mahallede, 115 köyde ve 16 mezra olmak üzere toplam 227 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanmaktadır. Karantina tedbiri uygulanan yerleşim yerindeki toplam nüfus 251.726' dır.

Öte yandan 14 ilde, 41 yerleşim yerinde karantina kararı kaldırılmıştır.''

İLK DEFA BİR İLÇENİN TAMAMI KARANTİNAYA ALINACAK

Kırklareli'nde korona virüs vaka sayılarının son günlerde artması nedeniyle bugün 16.00'da Kofçaz karantina altına alınacak. 900 nüfuslu ilçenin merkezi, Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı gereği ikinci bir emre kadar karantina altında kalacak.

Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Kofçaz ilçesindeki filyasyon ve diğer çalışmalara rağmen korona virüs vakalarının artış göstermesi nedeniyle ilçe genelinde karantina kararı aldı. Karantina, bugün saat 16.00 itibariyle başlayacak. İkinci bir emre kadar ilçeye giriş ve çıkışların kapatılacağı bildirilirken, istisnai durumlar dışında da sokağa çıkılmaması yönünde karar alındığı öğrenildi. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karantina kararının süresinin ise belli olmadığı belirtilirken, karantina süresinin ikinci bir emre kadar uygulanacağı bildirildi.

BUGÜN KARANTİNAYA ALINAN YERLER

Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde Yaylakent köyünün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Mardin'in Savur ilçesindeki bir kırsal mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Valilikten yapılan açıklamada, "Kırsal Yeşilalan Mahallesi'nde koronavirüs salgınından vatandaşlarımızı korumak, salgının yayılmasını önlemek ve kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla; İlçe Hıfzıssıha Kurulunca saat 12.00 itibarıyla ikinci bir karara kadar istisnai durumlar dışında giriş ve çıkışlara izin verilmemesi, gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Çandır köyünün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Çankırı'nın Korgun ilçesinin Hıcıp köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bir mahalle, Soma ilçesinde de bir apartman yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantinaya alındı. Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, Alaşehir ilçesine bağlı Caberfakılı Mahallesi'nin karantinaya alındığı belirtildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA