3 Ay Mücbir Sebep Hali İlan Edildi (Mücbir Sebep Hali Nedir , Ne Demek?)

Elazığ ve Malatya 'da mücbir sebep hali ilan edildi. Peki mücbir sebep hali nedir? Ne anlama gelmektedir?

3 Ay Mücbir Sebep Hali İlan Edildi (Mücbir Sebep Hali Nedir , Ne Demek?)

Son dakika :Elazığ ve Malatya 'da mücbir sebep hali ilan edildi.

Elazığ ve Malatya 'da meydana gelen deprem sonrası Elazığ ve Malatya 'da mücbir sebep hali ilan edildi. 3 ay süre ile ilan edilen bu hal şu ifadelerle duyuruldu:

MÜCBİR SEBEP HALİ NEDİR?

Mücbir sebep. Mücbir sebep, hukukta görevin, taahhüdün ve sorumluluğun yerine getirilmesine engel teşkil edebilecek nitelikte bulunan ölüm, iflas, hastalık, tutukluluk ve buna benzer hallerdir.

Türk Dil Kurumu  Güncel Türkçe Sözlükte Mücbir Sebep; Herhangi bir kimse tarafından alınacak önlemlere karşı, önüne geçilmesi olanaksız, borcun yerine getirilmesine engel, borçlunun iradesi dışında beklenmedik olaylar olarak tanımlanmıştır.

Hukuk terimi olarak Mücbir sebep (force majeure, höhere Gewalt, fors major) tarafların belirli bir süreye bağlı olarak yerine getirmesi gereken ödev, yükümlülük veya borçlarını yerine getirmede iradesini geçici olarak ortadan kaldıran ve dıştan gelen fiili bir durumdur.

Mücbir sebep hali; tarafların iradesi dışında ortaya çıkan, önceden öngörülmesi ve önlenmesi mümkün olmayan, ödev, yükümlülük ve borçların veya bir sözleşmenin yerine getirilmesini engelleyen dışsal bir olay olarak ifade edilebilir.