1075 Yıl Alan Adnan Oktar'ın Kaç Yıl Hapiste Kalacağı Belli Oldu

Son dakika haberi: Önceki gün cezası açıklanan Adnan Oktar'a 1075 yıl hapis verildi. Peki Adnan Oktar kaç yıl hapiste kalacak? İşte hesaplama.

1075 Yıl Alan Adnan Oktar'ın Kaç Yıl Hapiste Kalacağı Belli Oldu

Adnan Oktar'ın kaç yıl hapiste yatacağı belli oldu.

Bilindiği üzere hukuk sisteminde bir kişi aldığı cezanın tamamnını hapiste yatmaz. Bunun belirli bir hesaplaması vardır. Suçun ne zaman işlendiği, mahkemee devam ederken ne kadar tutuklu kaldığı, denetimli serbestlikte ne kadar süre geçireceği ve işlenen suçun mahiyetine göre bir hesaplama yapılır ve kişi, bu hesaplamaya göre hapis yatar. Tüm Türkiye'nin izlediği Adnan Oktar davasında ise suç örgütünün ele başı konumunda olan Oktar'a 1075 yıl hapis verildi. Buna göre bir hesaplama yapıldığında 65 yaşında olan Adnan Oktar'ın yaş haddi ve vefat gibi durumların dışında içrede 30 yıl kalması ve 95 yaşında çıkması bekleniyor. 

Davanın müşteki avukatların Eser Çömlekçioğlu, Hürriyet' yaptığı açıklamada konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Adnan Oktar’ın 65 yaşında ve birtakım rahatsızlıkları olduğu düşünüldüğünde yaş haddi ya da vefat dışında cezaevinden çıkması imkansız. Dosyadaki tüm sanıklara verilen suçlara bakıldığında 150 bin yıla yakın. Bu da Cumhuriyet tarihinde ve belki tüm dünyada bir dosyada en yüksek ceza.”

Başka bir avukat ise Adnan en fazla 30 yıl içerde kalacağını söyleyerek, “İşlenen suçların tarihlerine bakmak gerekiyor. Bu çerçevede İnfaz Kanunu’ndaki düzenlemeler değişiklik gösterebiliyor. Ama her ne olursa olsun Adnan Oktar’ın toplam olarak yatacağı sürelerin miktarı mevcut kanuna göre 3O yılı geçemez.” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA