YDUS Tercih İşlemleri 11 Temmuz'da Sona Erecek

208 YDUS Yerleştirme (2. Grup ) tercihleri için 5 Temmuz 2019 tarihinde başlayan süreç 11 Temmuz 23.59 itibariyle sona erecek.

YDUS Tercih İşlemleri 11 Temmuz'da Sona Erecek

YDUS Tercih İşlemleri 11 Temmuz'da Sona Erecek

208 YDUS Yerleştirme (2. Grup ) tercihleri için 5 Temmuz 2019 tarihinde başlayan süreç 11 Temmuz 23.59 itibariyle sona erecek. ÖSYM'nin resmi internet sayfasından (www.osym.gov.tr) yapılan bilgilendirmede, Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş sınavı tercihlerinin 11 Temmuz 2019 tarihine kadar ais.osym.gov.tr üzerinden ÖSYM şifreleri ve T.C. kimlik numaralarıyla yapılabileceği duyuruldu.

Adayların ilgili tarihlerde işlemlerinin tamamlaması gerekiyor, tarihlerde herhangi bir uzatmanın söz konusu olmayacağı öğrenildi. ÖSYM'den YDUS tercihleriyle ilgili yapılan bilgilendirmede, anesteziyoloji ve reanimasyon tercihlerinin alınacağı belirtilirken, "Tercih ve yerleştirme işlemlerinde, 2018- YDUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir. Adaylar, tablolarda yer alan programların önceki dönemin YDUS yerleştirme sonuçlarında varsa en küçük puanlarına, ÖSYM’nin internet adresinden ulaşabilirler. Adayların tercih ettikleri dalların özelliklerine uygun sağlık koşullarına sahip olmaları gerekir. Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği’nin 12. maddesi gereği, YDUS sonucuna göre yerleştirme yapılabilmesi için uzman olma şartı aranmaktadır. Adayların tercih işlemlerini yapabilmeleri için tercih ekranında ilgili ana dalda uzman olma tarihlerini belirtmeleri gerekmektedir." denildi.