ÖSYM'den İcra ve 2019-Adli Yargı-Adli Yargı Avukat-İdari Yargı Sınav Duyurusu

ÖSYM'den yapılan son açıklamada, 2019-İcra, 2019-Adli Yargı, 2019-Adli Yargı-Avukat, 2019-İdari Yargı Sınavları İçin açık tutulacak nüfus müdürlüklerine yer verildi.

ÖSYM'den İcra ve 2019-Adli Yargı-Adli Yargı Avukat-İdari Yargı Sınav Duyurusu

ÖSYM 'den son dakika duyurusu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklamada icra ile hakim savcı alımı sınavı öncesi açık kalacak nüfus müdürlüklerine yer verildi. 

İşte ÖSYM açıklaması:

2019-İcra, 2019-Adli Yargı, 2019-Adli Yargı-Avukat, 2019-İdari Yargı Sınavları İçin Sınav Günü Açık Tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri

28 Aralık 2019 tarihinde uygulanacak Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı (2019-İcra) ile 29 Aralık 2019 tarihinde uygulanacak 2019 Adalet Bakanlığı Sınavlarına ( 2019-Adli Yargı, 2019-Adli Yargı-Avukat, 2019-İdari Yargı) girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden,  nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 28-29 Aralık 2019 Cumartesi ve Pazar günleri 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir.

Bu amaçla sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ilgili sınava ait başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar,Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebileceklerdir. “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla, Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınava ait Sınava Giriş Belgesi ve güncel bir fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.  

Adaylar, sınav günü açık tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinin adresine ve açık oldukları saatlere aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Kayıp veya değiştirme nedeniyle T.C. Kimlik Kartı almak için Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Müdürlük personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan ilgili sınava başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişeceklerdir. T.C. Kimlik Kartı talep eden aday ile MERNİS veri tabanındaki kişi kaydı ve ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde başvuru bilgileri bulunan adayın kimlik bilgileri ve fotoğrafının karşılaştırılması sonucunda bilgilerin aynı olması, fotoğrafın aynı kişiye ait olduğunun tespiti ve müdürlük personeli tarafından sorulacak sorulara olumlu cevap verilmesi hâlinde adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Adayın, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde yer alan başvuru bilgilerinin bir dökümü de Nüfus Cüzdanı Talep Belgesine eklenerek ilgilinin dosyasında saklanacaktır. Bu amaçla Nüfus Müdürlüğüne giden adayın yanında, ilgili sınav için düzenlenen Sınava Giriş Belgesinin ve en az 1 fotoğrafının olması gerekmektedir

28.12.2019 ve 29.12.2019 TARİHLERİNDE 07.00-10.00 SAATLERİ ARASINDA AÇIK TUTULACAK NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ

ANKARA

ÇANKAYA

CUMHURİYET MAH. BAYINDIR 1 SOK. NO:24 KIZILAY/ÇANKAYA

0312 434 56 00