ÖSYM Başkanı'ndan KPSS Paylaşımı: Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederim! (KPSS Sınav Soruları, Cevapları ve Sonuçları için Bekleyiş Başladı)

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, dün ve bugün 3 oturum halinde uygulanan KPSS Alan Bilgisi'nin başarıyla tamamlandığını, sınavların sorunsuz şekilde gerçekleşmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ettiğini bildirdi. Sosyal medya hesabından KPSS Alan Bilgisi oturumlarının sona ermesinin ardından mesaj yayımlayan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün, "Dün ve bugün toplam üç oturumda uyguladığımız 2020-KPSS Alan Bilgisi başarıyla tamamlanmıştır. Sınavların sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen

ÖSYM Başkanı'ndan KPSS Paylaşımı: Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederim! (KPSS Sınav Soruları, Cevapları ve Sonuçları için Bekleyiş Başladı)

KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS'ye lisans düzeyinden giren binlerce aday geçtiğimiz hafta GY-GK ve Eğitim Bilimleri oturumunun ardından kamu bülteni haber sitesinde sınava ilişkin yorumlarını paylaşmış, sınavın özellikle Türkçe test kısımlarında sorulara harcanan vakitten dert yanmıştı. Sınav soruları ve cevap anahtarları için bekleyen adaylar ise ÖSYM Başkanı'nın açıklamasının ardından soruların ve cevap anahtarının ne zaman yayımlanacağını öğrenmiş oldu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınav soruları ve cevap anahtarı için dün ve bugün uygulanan KPSS Alan bilgisi oturumlarını işaret ederek Lisans düzeyinden KPSS'nin soruları  ve cevap anahtarının ilgili oturumların ardından açıklanacağını söylemişti. Sınav sonuçları için de tarih netleşmiş durumda.

GÜNDEMDEKİ TÜM GELİİŞMELERİ TAKİP ETMEK İÇİN KAMU BÜLTENİ UYGULAMASINI İNDİR

ÖSYM tarafından paylaşılan sınav takvimine göre ÖSYM KPSS Lisans sınav sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden 22 Ekim 2020 tarihine açıklanacak.  KPSS ile ilgili tüm gelişmeleri takip etmek, son dakika haberlerinden anında haberdar olmak, memur alımı, iş haberleri ve çok daha fazlasını mobil cihazınıza ücretsiz olarak bildirimler halinde almak için Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteninin mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARI İLE İLGİLİ ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN NE SÖYLEMİŞTİ?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2020 KPSS Lisans soruları ve cevap anahtarları konusunda adaylardan kendisine gelen yoğun mesajların ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuştu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün, sınav soruları ve cevap anahtarı ile ilgili, "Değerli KPSS Adaylarımız, Geçtiğimiz hafta sonu uyguladığımız KPSS Lisans Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları sorularını ve cevap anahtarını 12-13 Eylül tarihlerinde yapılacak KPSS Alan Bilgisi oturumları ile birlikte 14 Eylül Pazartesi günü yayımlayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

KPSS LİSANS'DA TÜRKÇE SORULARINA TEPKİ VARDI

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan konuları arasında KPSS Lisans Türkçe testi görüldü. Sınava giren adaylar, Türkçe testiyle ilgili sert eleştirilerde bulunurken, koronavirüs gölgesinde geçen sınavda tedbirlere tam anlamıyla uyulup uyulmadığını da sorguladı. Bir çok aday sınav merkezinde yaşadığı sorunlar ve sınava ilişkin yorumlarını kamu bülteni haber sitesine yorumladı. KPSS Türkçe ile ilgili yapılan yorumlara ve daha fazlasına sayfanın üst kısmında yer alan arama kısmında araştırma yaparak erişebilirsiniz. Sınavla ilgili yorumlarınızı ise sayfanın altındaki kısım sayesinde bizlerle ve diğer adylarla paylaşabilirsiniz.

ÖABT HEYECANI HAFTAYA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca uygulanacak 2020 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumu için de süreçte sona geliniyor. ÖSYM'den yapılan resmi açıklamada sınavın 20 Eylül 2020 tarihinde uygulanacağı belirtilirken, sınav için ilgili tarihlerde başvuru işlemlerini tamamlayan adayların sınav giriş belgelerine resmi sayfadan erişim sağlayabilecekleri kaydedildi. Geçtiğimiz gün ÖSYM'den yapılan duyuruda 20 Eylül KPSS ÖABT'ye girecek adaylara sınav saati uyarısının yanı sıra sınav giriş belgeleriyle ilgili de bilgilendirme yapıldığı gözlemlendi. Açıklamada şu ifadeler görüldü.

20 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılacak adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 10 Eylül 2020 tarihinde saat 14.20'den itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DİKKAT!

20 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-ÖABT sınavında adaylar, sabah oturumu için saat 10.00’dan sonra, öğleden sonra oturumu için ise saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI