MEB E Okul LGS 1. Nakil Sonuçları Açıklanıyor-Boş Kontenjanlar ve 2. Nakil Tercihleri Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı bugün LGS 1. nakil sonuçlarını açıklayacak. Peki 1. nakil sonuçları saat kaçta açıklanacak? Boş kontenjanlar ve 2. nakil tercih işlemleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

MEB E Okul LGS 1. Nakil Sonuçları Açıklanıyor-Boş Kontenjanlar ve 2. Nakil Tercihleri Ne Zaman?

MEB 1. nakil sonuçları açıklanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı , geçtiğimzi hafta açıklanan LGS tercih sonuçlarının ardındna 1. nakiller için tercihleri aldı. Boş kontenjanların açıklanmasının ardından binlerce öğrenci tercihlerini yaptı. 

1. Nakil için tercih veren öğrenciler, sonuçları beklemeye başladı. Sonuçların ise 17 Ağustos 2020 günü açıklanacağı bildirildi. 

17 Ağustos gününün gelmesi ile birlikte öğrenciler sonuçların hangi sayfadan açıklanacağı merak etti. 

Nakil başvuruları ile ilgili MEB'den yapılan açıklamada, "Yerleştirmeye esas nakiller, “Tercih ve Yerleştirme Takviminde” belirtilen tarih ve sürelerde 2 (iki) dönemde yapılacaktır. Her dönemde; Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), pansiyonlu okullar için de en fazla 3 (üç) okul tercihi yapılabilecektir." denildi.

"Yerleştirmeye esas nakil işlemi için; tercih başvuruları 10-14 Ağustos 2020 ve 17-21 Ağustos 2020 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yapılabilecektir. Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yerleştirme işlemleri için tercih başvurusu yapmayan öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde tercihte bulunabileceklerdir."

E OKUL ÜZERİNDEN

Sonuçlar MEB resmi internet adresi üzerinden ve e okul üzerinden yayımlanacak. Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için kamubulteni.com'u takipte kalın.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

2. NAKİL TERCİHLERİ NE ZAMAN?