Liselere Giriş Sınavında Tarih Belli Oldu-İşte 2020 LGS Başvuru Tarihi

2020 Liselere Giriş Sınavı için beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamada, 2020 LGS başvuru kılavuzunun ne zaman yayımlanacağı , başvuruların ne zaman ve nasıl alınacağına yer verildi. İşte 2020 LGS için son bilgiler.

Liselere Giriş Sınavında Tarih Belli Oldu-İşte 2020 LGS Başvuru Tarihi

LGS sınav erteleme ve başvurusu hakkında açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı yaptığı son dakika açıklamasında LGS başvurularının sistem üzerinden otomatik şekilde yapılacağını söyledi. 

LGS 'nin ertelenmemesi meselesine değinen Bakan Yardımcısı, "Şu anda 30 Nisan 2020 tarihine kadar okullarımız tatil edildi. Şu anda sınav tarihi ile ilgili bir değişiklik yok. Ancak, Sayın Bakanımızın da açıkladığı gibi koronavirüs salgınının seyrine bağlı olarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiyelerine göre bu kararı önümüzdeki haftalarda yeniden değerlendirme imkanımız olacak." dedi.

ERTELENİR Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önceki gün yaptığı açıklamada, LGS 'nin ertelenmeyeceğini , sınavları tarihinde yapmak istediklerini söyledi. Ancak Bilim Kurulu'ndan erteleme tavsiyesi kararı çıkarsa da buna riayet edeceklerini söyleyen Bakan Selçuk, bunu önümüzdeki süreç gösterecek dedi.

LGS BAŞVURU KILAVUZU

MEB , 2020 Liselere Giriş Sınavı kılavuzunu 3 Nisan 2020 günü yayımlayacak.

BAŞVURULAR OTOMATİK

MEB 'den yapılan açıklamada, bu yıl tüm öğrencilerin Liselere Giriş Sınav başvurusunun sistemden otomatik olarak yapılacağı bildirildi.

LGS KILAVUZU YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN