Lise Öğrencilerinin 2020 Sorumluluk Sınav Tarihleri (Sorumlu Geçti Nedir , Sınavda Geçemezsem Ne Olur?)

2020 yılı sorumluluk sınav tarihleri ne zaman? Lise öğrencileri sorumluluk sınavlarına ne zaman girecek? Sorumlu geçilen dersler için sınav ne zaman? Sorumluluk sınavını da geçmezsem ne olur? Cevaplar yazımızda.

Lise Öğrencilerinin 2020 Sorumluluk Sınav Tarihleri (Sorumlu Geçti Nedir , Sınavda Geçemezsem Ne Olur?)

2020 yılı lise sorumluluk sınavı tarihleri.

Milli Eğitim Bakanlığı 'nın karneleri erişime açmasının ardından öğrenciler, ilk defa verilen e karnelerine baktı ve notlarını öğrendi. Norlarını öğrenen öğrenciler, sorumluluk sınavlarının ne zaman yapılacağını , sorumluluk sınavından geçemeyince ne olacağını araştırmaya başladı.

2020 yılında sorumlulık sınavları 22 Haziran günü başlayacak. 30 Haziran 'a kadar yapılacak sorumluluk sınavlarında öğrencilere 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının derslerinden birinci döneme ait konu ve kazanımlardan sorulacak.

İkinci dönem üniteleri öğrencilere sorulmayacak.

Karnelerle ilgili daha önce açıklama yapan Ziya Selçuk, "Liseler için de 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem puanı tüm öğrenciler için yıl sonu başarı puanı olarak kabul edilecek. Bu nedenle liselerde, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi için tekrar karne düzenlenmeyecek." demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak ve öğrencilerimiz not ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler. Dolayısıyla şu anda ikinci dönemde bir not verilmesi söz konusu değil, birinci dönemin notları geçerli. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesinler, diyelim ki bir zayıf not olması durumu söz konusu ise herhangi bir şekilde sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler."

E Okul üzerindne karneler erişime açıldı Detaylar için tıklayın