LGS Tercih Sonuçları Açıklanıyor (Hangi Liseye Gideceğimiz Ne Zaman Belli Olacak 2020)

2020 yılı Liselere Giriş sınavı (2020-LGS) tercihleri geçtiğimiz ay yapıldı. Temmuz ayının sonunda yapılan tercihlerin ardından sonuçlar beklenmeye başladı. Milyonlarca öğrenci il e ailesinin büyük bir merakla beklediği LGS tercih sonuçlarında süreçte son saatlere girildi. Sonuçlar bugün açıklanıyor.

LGS Tercih Sonuçları Açıklanıyor (Hangi Liseye Gideceğimiz Ne Zaman Belli Olacak 2020)

LGS sonuçları açıklanıyor.

2020 yılı Liselere Giriş Sınav sonuçları için geri sayımda sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı bugün 2020 Lsielere Giriş Sınavı tercih sonuçlarını açıklayacak. 

Milyonlarca aday ve ailelerini büyük bir heyecan ve merakla beklediği tercih sonuçları için yapılan açıklamada sonuçların bugün açıklanacağına yer verildi. 

TAKVİM

MEB tarafındna yayımlanan LGS takvimi şu şekildeydi:

LGS sonuçları ile ilgili tercih kılavuzunda şu ifadelere yer verilmektedir:

a) Yerleştirme sonuçları 10 Ağustos 2020 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. b) Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere sonuç belgesi gönderilmeyecektir. c) 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 20/B Maddesi hükmü uyarınca yerleştirme sonuçlarına ilişkin 10 günlük dava açma süresi, sonuçların ilan edildiği tarihi izleyen günden itibaren başlar ve sonuçlara yapılacak itiraz başvuruları, işlemeye başlayan dava açma süresini etkilemez.

"2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya geçici eğitim merkezlerinden ya da Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devamdevamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir. Yerleştirme yapılacak okullar http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Yerleştirme sonuçları 10 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecektir."

TERCİH SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

LGS tercih sonuçlarının açıklanacağı saat henüz belli olmadı. Gün içinde sonuçlar açıklanacak. Sonuçlar açıklandığında kamubulteni.com olarak takipçilerimize aktaracağız. Bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN